Iohannis: O guvernare USD ar fi foarte chinuită. Greu la deal cu boii mici

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, comentând declaraţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia USD poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fără PNL, că aritmetic este posibil, dar ar fi o "guvernare foarte chinuită", adăugând: "Practic, greu la deal cu boii mici".

731 afișări
Imaginea articolului Iohannis: O guvernare USD ar fi foarte chinuită. Greu la deal cu boii mici

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia noua alianţă electorală USD, formată din PSD, UNPR şi PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fără PNL, Klaus Iohannis a spus: "Aritmetic se poate. Practic, greu la deal cu boii mici".

El a mai spus că ar fi "o guvernare foarte chinuită", iar întrebat dacă în acel caz ar fi necesară cooptarea UDMR la guvernare, Iohannis a afirmat că "în calculele lui Dragnea intră şi UDMR".

"În ecuaţie, în calculele domnului Dragnea, intră şi UDMR, altfel nu iese calculul. La modul teoretic se pot crea tot felulde scenarii", a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebat, de asemenea, dacă PNL ia în calcul ieşirea de la guvernare, Iohannis a negat, spunând că acest lucru nu a fost discutat nici la negocierile din USL şi nici în partid.

Potrivit lui Iohannis, o eventuală ieşire de la guvernare ar fi "un pas important care influenţează mersul lucrurilor", însă aceasta "nu este o temă în partid".

Klaus Iohannis a mai spus că în PNL există susţinători ai ideii de ieşire de la guvernare, la fel cum există susţinători ai rămânerii la guvernare.

"Se acceptă păreri alternative în PNL. Suntem un partid care mi se pare foarte democratic", a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că noua alianţă electorală USD (Uniunea Social Democrată), formată din PSD, UNPR şi PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fără PNL.

Dragnea a fost întrebat, joi, dacă în acest moment noua alianţă electorală USD ar putea asigura guvernarea şi ar putea da noii miniştri, excluzând PNL.

"Nu vrem să excludem PNL, dar la întrebarea aceasta, dacă vă răspund strict aritmetic, răspunsul este «Da»", a precizat Dragnea.

El a arătat însă că nu doreşte să se ajungă la această situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici