Iohannis spune că are semnale că mulţi sibieni au votat cu Băsescu pentru ca el să rămână primar - VIDEO

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că probabil mulţi dintre sibieni au votat cu Traian Băsescu din convingere, dar a spus că are semnale că foarte mulţi au votat astfel pentru a-l împiedica pe el să plece din funcţia de primar al municipiului.

21 afișări
Imaginea articolului Iohannis spune că are semnale că mulţi sibieni au votat cu Băsescu pentru ca el să rămână primar - VIDEO

Iohannis spune că are semnale că mulţi sibieni au votat cu Băsescu pentru ca el să rămână primar (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă, cum comentează rezultatul alegerilor la Sibiu, unde Băsescu a obţinut peste 60 la sută din voturi, Iohannis a spus că are semnale că acest lucru s-a datorat şi intenţiei multor sibieni de a-l împiedica să plece la Bucureşti.

"Probabil mulţi sibieni au votat cu Traian Băsescu din convingere, am însă semnale foarte clare că mulţi au votat astfel ca să nu plec eu din Sibiu. Cât de mulţi au fost unii sau ceilalţi nu vom şti cu exactitate", a spus el.

Iohannis a declarat că, probabil, rezultatul exit-poll-urilor a fost diferit faţă de numărătoarea propriu-zisă a voturilor şi pentru că nu exclude posibilitatea ca unii alegători să fi votat ceva, dar să fi declarat altceva.

El a menţionat că în democraţie întotdeauna majoritatea câştigă, dar asta nu înseamnă că majoritatea sau ceilalţi au dreptate.

Iohannis a afirmat că este important ca preşedintele împreună cu viitorul Guvern să găsească în plan politic soluţii care să fie valabile atât pentru cei care l-au votat pe Traian Băsescu, cât şi pentru cei "foarte mulţi" care l-au votat pe Mircea Geoană.

Candidatul susţinut de PDL, Traian Băsescu, s-a clasat pe primul loc în judeţul Sibiu, el obţinând la cel de-al doilea tur de scrutin 61,08 la sută din voturi, în timp ce Mircea Geoană, candidatul PSD, a avut 38,91 la sută din sufragii, relevă rezultatele finale anunţate, luni, de BEJ.

Traian Băsescu a obţinut 50,37% din voturi, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 49,62% din voturi, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, la ora 11.00, de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea voturilor din 99,13% din secţii.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, luni, după anunţarea rezultatelor de către BEC, care îl indică pe Traian Băsescu drept câştigător al alegerilor, că pentru el "acest parcurs de posibil premier s-a terminat aici" şi că este şi va rămâne la Sibiu.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici