Iohannis vorbeşte pentru prima dată de relaxarea măsurilor: Va fi făcută în paşi, nu dintr-odată. Specialiştii spun că virusul nu va dispărea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că după data de 15 mai, în funcţie de modul în care va arăta situaţia noilor infectări cu virusul SARS-Cov-2, putem vorbi de măsuri de relaxare a restricţiilor.

1749 afișări
Imaginea articolului Iohannis vorbeşte pentru prima dată de relaxarea măsurilor: Va fi făcută în paşi, nu dintr-odată. Specialiştii spun că virusul nu va dispărea

Iohannis vorbeşte pentru prima dată de relaxarea măsurilor: După 15 mai putem vorbi despre măsuri de relaxare

Iohannis a spus că este timpul să ne gândim la ceea un plan de relaxare, însă doar atunci când condiţiile vor fi îndeplinite.

„Acum este în vigoare un decret pentru starea de urgenţă care se termină pe data de 15 mai. Deci după data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toţii măsurile impuse de autorităţi şi lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci în faza de relaxare”, a spus preşedintele.

Potrivit acestuia, relaxarea va fi făcută în paşi, nu va exista o relaxare dintr-odată, mai ales să specialiştii spun că virusul nu va dispărea.

„Trebuie să continuăm să trăim cu anumite restricţii. Aaceste chestiuni însă se hotărăsc baza dovezilor ştiinţifice şi medicale de către politicieni de către Guvern. Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu de către Ministerul Sănătăţii, cu cei care sunt efectiv implicaţi în gestionarea epidemiei. Aceste lucruri vor fi aduse la cunoştinţa publicului de către autorităţile care se ocupă concret de aceste chestiuni, voi face eu declaraţii, va face premierul declaraţii, va face ministrul Sănătăţii declaraţii, vă face ministrul de Interne, iar pe partea economică, unde iar se lucrează pe un parchet de repornire a economiei, sigur, ministrul Economiei va face aceste declaraţii”, a mai spus preşedintele României.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
relaxare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici