Ion Cristoiu: Vizita lui Iohannis în Africa pare o misiune sub acoperire. Excursia şi luxul sunt o perdea de fum pentru altceva. Poate să izbucnească nişte „primăveri africane”

  • Ion Cristoiu: Dacă ne uităm la această vizită, vom descoperi o ciudăţenie. Că soţii Iohannis sau el nu se ascunde, pare o preocupare să arate că e o simplă excursie. Mi se pare că e o misiune sub acoperire (...) Anumite momente, care arătau prea de excursie puteau fi evitate, să nu fie arătate public.
  • Ion Cristoiu: Poate fi şi o misiune de la UE, ca un fel de examen, că îi va lua locul lui Josep Borrell. Nu uitaţi că Borrell e şeful diplomaţiei UE. Acolo e postul şi Iohannis dă examen acum, să vadă dacă se descurcă. Conspiraţioniştii spuneau că după vizita lui ne trezim cu nişte primăveri africane.
  • Ion Cristoiu: Această vizită este prea exagerată ca să nu cred că exagerarea poate să ascundă ceva. Toate notele acestei vizite, raportate la interesul naţional, nu au nicio legătură cu România. Sunt unele state în care nici nu avem ambasador.
34647 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Vizita lui Iohannis în Africa pare o misiune sub acoperire. Excursia şi luxul sunt o perdea de fum pentru altceva. Poate să izbucnească nişte „primăveri africane”

Ion Cristoiu: Vizita lui Iohannis în Africa pare o misiune sub acoperire. Excursia şi luxul sunt o perdea de fum pentru altceva. Poate să izbucnească nişte „primăveri africane”

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că imaginile date publicităţii din turneul african al preşedintelui Iohannis sunt prea ostentative ca să nu ascundă ceva, chiar o misiune a şefului statului din partea UE, mai ales că, din punct de vedere al interesului naţional, această vizită nu are nicio legătură cu România.

Ion Cristoiu argumentează că multe imagini din această vizită puteau să nu fie făcute publice dacă Administraţia Prezidenţială nu dorea acest lucru.

“Dacă ne uităm la această vizită, vom descoperi o ciudăţenie. Că soţii Iohannis sau el nu se ascunde, pare o preocupare să arate că e o simplă excursie. Mi se pare că e o misiune sub acoperire (...) Anumite momente, care arătau prea de excursie puteau fi evitate, să nu fie arătate public. Şi Iliescu şi Constantinescu au fost în străinătate, au dispărut două zile, nici dracu nu ştia unde sunt. Am impresia că, undeva, el exagerează şi excursia şi luxul sunt o perdea de fum pentru altceva”, a afirmat publicistul luni seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu nu exclude ca Iohannis să fi primit o misiune sub acoperire de la UE, care poate fi şi un examen pentru şeful statului, care vizează postul de şef al diplomaţiei europene, după încheierea mandatului de la Cotroceni.

“Există mai multe variante, de aia se numeşte sub acoperire. Repet. E prea mult şi prea parcă el e dornic să ne spună. Poate fi şi o misiune de la UE, ca un fel de examen, că îi va lua locul lui Josep Borrell. Nu uitaţi că Borrell e şeful diplomaţiei UE. Acolo e postul şi Iohannis dă examen acum, să vadă dacă se descurcă. Conspiraţioniştii spuneau că după vizita lui ne trezim cu nişte primăveri africane”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că vizita lui Iohannis în Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal nu are nicio legătură cu interesul naţional al României, mai ales că Iohannis nu a inclus oameni de afaceri în delegaţia oficială, pentru încheierea unor eventuale contracte.

“Gândiţi-vă că sunt state care nu prea au fost vizitate de UE. Poate fi trimisul cuiva. (...) Această vizită este prea exagerată ca să nu cred că exagerarea poate să ascundă ceva. Toate notele acestei vizite, raportate la interesul naţional, nu au nicio legătură cu România. Sunt unele state în care nici nu avem ambasador (...) şi e şi această posibilitate ca el să aibă o misiune. Fie examen, şi dacă e aşa, e bine. Sunt nişte ţări care din punct de vedere al României, nu au nicio valoare. Ceauşescu se ducea că de acolo se întorcea cu contracte. Iohannis s-a dus acum fără oameni de afaceri”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu nu exclude ca în urma vizitei lui Iohannis să izbucnească  “primăveri africane”, după modelul mişcărilor de protest din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord împotriva regimurilor autoritare, cunoscute ca şi “primăvara arabă”.

“Vom vedea. Poate să izbucnească nişte primăveri africane. Eu plec de la prezumţia de bună credinţă. Eu nu cred că un politician poate fi chiar atât încât să se dea în spectacol în timp ce ţara este cum este numai dacă, în sinea lui nu spune: lasă, mă, nu ştiu ăia, o să mă înjure, dar când o să se dezvăluie o să se vadă că a fost cu misiune. De regulă, acesta este raţionamentul celor sub acoperire”, a conchis publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici