Ion Ştefan spune că spitalul regional de la Iaşi va necesita o investiţie de 500 milioane de euro

Ministrul desemnat pentru Dezvoltare Ion Ştefan a afirmat, la audierea, marţi, în comisiile reunite ale Parlamentului, că primul spital regional care va fi construit, cel de la Iaşi, reprezintă o investiţie de 500 milioane de euro.

572 afișări
Imaginea articolului Ion Ştefan spune că spitalul regional de la Iaşi va necesita o investiţie de 500 milioane de euro

Ion Ştefan spune că spitalul regional de la Iaşi va necesita o investiţie de 500 milioane de euro

„După semnarea contractului de finanţare de la spitalul regional Iaşi, un obiectiv de 500 de milioane de euro, prioritatea pentru următoarea perioadă este semnarea contractelor de finanţate pentru celelalte spitale regionale – Cluj şi Craiova”, a declarat Ion Ştefan, marţi la audierea în comisiile reunite pentru administraţie publică.

Membrii comisiilor l-au întrebat pe Ion Ştefan care au fost realizările sale în perioada cât a fost ministru al Lucrărilor Publice în cadrul Guvernului condus de Ludovic Orban.

„Am aprobat subcontractarea proiectelor aflate pe lista de rezervă a Programului Operaţional Regional. Obiectivul pentru perioada următoare este demararea procedurilor pentru evaluare şi semnarea contractelor de finanţare. Valoarea totală a finanţărilor este de 2,4 miliarde de euro... Cea mai mare realizare este că am oprit sifonarea banilor publici. Toate lucrările din programul de dezvoltare regională au fost controlate”, a răspuns Ştefan.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri, doar Virgil Popescu propus la portofoliul Economie a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare de specialitate. De asemenea, Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării a fost avizat favorabil, luni, în comisiile reunite ale Legislativului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici