Ionuţ Moşteanu (USR): Rocada va fi cu scântei / Nicolae Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos

Rocada de la guvernare înseamnă că se predă „ştafeta incompetenţei”, declară purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu.

376 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Moşteanu (USR): Rocada va fi cu scântei / Nicolae Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos

Ionuţ Moşteanu (USR): Rocada va fi cu scântei / Nicolae Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos

Moşteanu spune, la RFI, că, în opinia sa, rocada premierilor înseamnă că „se predă ştafeta incompetenţei”.

„Domnul Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos, o dezintegrare, practic, a actului de guvernare, cu inflaţia record, ratele la bănci împovărătoare, cheltuielile publice scăpate total din mână şi vedeţi cum a explodat deficitul, cum ne-am împrumutat record în primele luni ale acestui an, economia arată o uşoară creştere, dar cred că cifrele de la INS sunt perfuzii, în realitate, economia a stagnat şi sunt semnale că stagnează, PNRR-ul care era cea mai mare oportunitate de dezvoltare este în urmă, e în aer”, spune Ionuţ Moşteanu.

Liderul deputaţilor USR crede că rocada va fi cu probleme.

„Va fi cu scântei, din moment ce nu respectă acel protocol de acum un an şi jumătate. Orice protocol, orice înţelegere şi în business şi în politică poate fi renegociată şi adaptată unor noi realităţi, dar pentru asta trebuie să fie toată lumea de acord, adică trebuie să fie o unanimitate. În momentul în care şi-au strâns mâna acum un an şi jumătate, au mers la drum şi trebuie să-şi respecte partenerii. Peneliştii ştiu că nu-şi respectă partenerii, că am fost cu ei la guvernare, ne-am convins (...). Trebuie să schimbe nişte miniştri, nişte miniştri care au subperformat grav. Domnul Budăi a rămas în urmă cu toate jaloanele, cu pensii speciale, cu sistemul de pensii, cu legea salarizării în sistemul public, Boloş a scăpat din mână PNRR-ul, la Energie nu mai vorbesc, nişte ani de zile în care (Virgil Popescu-n.r.) a fost spectator la toată criza din energie, doamna Deca, am depus moţiune săptămâna trecută, aşteptăm să vină în Parlament”, a mai spus deputatul USR.

PNL, PSD şi UDMR se pregătesc să înceapă luni schimbul de premieri şi ministere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici