Iordache: Vom ţine cont de o parte din observaţiile Consiliului Legislativ pe revizuire, vom decide prin vot

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că observaţiile şi propunerile Consiliului Legislativ vor fi analizate de comisia parlamentară înainte de a fi sesizată Curtea Constituţională, iar o parte dintre acestea ar putea fi acceptate.

177 afișări
Imaginea articolului Iordache: Vom ţine cont de o parte din observaţiile Consiliului Legislativ pe revizuire, vom decide prin vot

Deputatul PSD Florin Iordache (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Iordache a fost întrebat în ce măsură observaţiile din avizul CL vor fi avute în vedere pentru modificarea proiectului de revizuire a Constituţiei.

"Le analizăm în comisie şi vom ţine cont de observaţiile Consiliului Legislativ atunci când înaintăm propunerea către Curtea Constituţională", a susţinut Iordache.

El a fost întrebat când ar putea avea loc o nouă şedinţă a comisiei de revizuire, pentru a fi analizate observaţiile CL. "Să vedem când reuşim, pentru că deocamdată colegii sunt în vacanţă, nu ştiu", a precizat deputatul PSD.

"Oricum vom ţine cont de toate observaţiile Consiliului, le luăm în seamă, le analizăm. Se va decide prin vot oricum. (...) O parte dintre ele vor fi acceptate cu siguranţă", a mai afirmat Iordache.

Deputatul PSD a evitat să menţioneze care dintre criticile formulate de Consiliul Legislativ nu pot fi acceptate, precizând că acest lucru se va analiza la momentul dezbaterilor din comisia parlamentară.

Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil proiectului de revizuire a Constituţiei, însă cu o serie de observaţii. În avizul Consiliului Legislativ, obţinut de MEDIAFAX, sunt semnalate o serie de inadvertenţe sau propuneri contradictorii în proiectul de revizuire a Constituţiei, atât în ceea ce priveşte Parlamentul, cât şi în cazul referendumului sau raporturilor dintre şeful statului şi Legislativ, precum şi în cazul regimului proprietăţii, cât şi în cel al normelor privind presa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici