Iorgulescu: Tăriceanu va asigura "o formulă de interimat" la MAE

Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, membru în BPC, a declarat, luni, că premierul Călin Popescu Tăriceanu va asigura "o formulă de interimat", la MAE, urmând să se ocupe de buna funcţionare a ministerului.

16 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: Tăriceanu va asigura "o formulă de interimat" la MAE

Iorgulescu: Tăriceanu va asigura "un format de interimat" la MAE (Imagine: Mediafax Foto)

"Până în acest moment (numirea unui nou ministru prin votul BPC al PNL -nr), premierul va asigura buna desfăşurare a activităţii la MAE", a susţinut Adrian Iorgulescu, menţionând că acest lucru este o "formulă de interimat".

În ceea ce priveşte nominalizarea unui succesor al demisionarului Adrian Cioroianu, Iorgulescu a spus că o propunere va fi făcută în cursul acestei săptămâni şi va fi discutată în şedinţa BPC de lunea viitoare, când ar urma să aibă loc şi votul conducerii liberale.

Iorgulescu a mai afirmat că liderii liberali îi vor transmite premierului propunerile lor şi că acesta va găsi o persoană fie în interiorul partidului, fie un diplomat de carieră, pentru MAE.

"Fiecare dintre noi avem în minte anumite nominalizări. Vom discuta probabil şi cu premierul, dar nominalizarea va trebui să-i aparţină acestuia. Potrivit statutului, premierul este cel care trebuie să vină cu o propunere la MAE. Până în acest moment nu s-a discutat acest subiect, întrucât nici nu a fost pe ordinea de zi. În cursul acestei săptămâni, însă, sunt sigur că premierul va găsi o persoană, fie din interiorul partidului, fie un tehnocrat. Avem mai multe variante şi presupun că săptămâna viitoare, respectiv luni dimineaţă, vom face, aşa cum se întâmplă în PNL, prin votul BPC, această numire", a spus Iorgulescu.

El a precizat că PNL are capacitatea de a face o altă nominalizare valabilă şi din rândul oamenilor politici, şi din partea unor diplomaţi de carieră.

"Rămâne ca premierul să cântărească toate aceste lucruri, dar, repet, chiar membrii BPC au fiecare dintre ei anumite păreri referitor la acest subiect", a conchis Iorgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici