Iulian Fota, numit consilier prezidenţial pentru apărare

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Iulian Fota în funcţia de consilier prezidenţial pentru apărare şi securitate naţională, în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, informează Preşedinţia.

308 afișări
Imaginea articolului Iulian Fota, numit consilier prezidenţial pentru apărare

Iulian Fota, numit consilier prezidenţial pentru apărare (Imagine: iulian-fota.blogspot.com)

Anterior, funcţia fusese ocupată de Mihai Stănişoară, numit ministru al Apărării în Cabinetul Boc.

Născut în 1965, Iulian Fota a ocupat funcţia de director al Colegiului Naţional de Apărare. A parcurs stagii de studiu la Centrul pentru studii europene de securitate George C. Marshall de la Garmisch, Germania, şi la Colegiul de Apărare al NATO din Roma.

În iunie 2005 a fost numit consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică al MAp, funcţie pe care a ocupat-o timp de trei ani.

În 2004 a fost ales membru al Team Europe, un grup de experţi români nominalizaţi de Comisia Europeană pentru informarea opiniei publice cu privire la integrarea în UE.

Din 2007 este membru în Bordul academic al Colegiului European de Securitate şi Apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici