Joe Biden l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita după câştigarea alegerilor prezidenţiale. Iohannis, hotărât să dezvolte parteneriatul strategic

Vicepreşedintele american, Joe Biden, l-a sunat pe preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, şi l-a felicitat pentru victoria în alegeri, remarcând rata de participare impresionantă, un indiciu al unei democraţii puternice şi sănătoase, arată un comunicat al Casei Albe. Iohannis a subliniat hotărârea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

1596 afișări
Imaginea articolului Joe Biden l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita după câştigarea alegerilor prezidenţiale. Iohannis, hotărât să dezvolte parteneriatul strategic

Joe Biden l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita după câştigarea alegerilor prezidenţiale (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele a subliniat relaţia bilaterală puternică şi şi-a exprimat aprecierea pentru contribuţia României la NATO, pentru sprijinul ei faţă de Ucraina şi eforturile de a învinge gruparea Stat Islamic.

Joe Biden i-a transmis, de asemenea, preşedintelui ales condoleanţe pentru accidentul de elicopter din 21 noiembrie şi a mulţumit României pentru sacrificiile sale în cadrul forţei NATO din Afganistan (ISAF).

Vicepreşedintele american şi preşedintele ales Klaus Iohannis au discutat, de asemenea, despre importanţa critică a reformelor privind statul de drept, atât ca motor al creşterii economice, cât şi ca o problemă de securitate naţională.

Iohannis a subliniat, în convorbirea cu Biden, hotărârea de a dezvolta parteneriatul strategic

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a subliniat, în discuţia avută cu vicepreşedintele american, Joe Biden, hotărârea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele două ţări, în special în plan economic şi de a continua excelenta cooperare în plan politic şi militar, informează PNL.

Departamentul de comunicare al PNL a transmis, miercuri, un comunicat referitor la convorbirea telefonică de marţi seară dintre preşedintele ales Klaus Iohannis şi vicepreşedintele SUA Joseph Biden.

Potrivit sursei citate, lui Klaus Iohannis i-au fost transmise din partea înaltului demnitar american felicitări cu prilejul alegerii şi în numele preşedintelui SUA, Barack Obama.

"În cadrul discuţiei, a avut loc un schimb de opinii pe subiecte de interes comun. Cu această ocazie, domnul Klaus Iohannis a subliniat determinarea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele două ţări, în special în plan economic, şi de a continua excelenta cooperare în plan politic şi militar. Totodată, domnul Iohannis a arătat că vor fi continuate, fără ezitare, toate angajamentele asumate de România în domeniul securităţii atât la nivel bilateral, cât şi la nivelul NATO, fapt cu atât mai necesar în contextul geopolitic dificil din zonă", se arată în comunicat.

"Întărirea statutului de drept, crearea unui mediu mai prietenos pentru investiţiile străine prin predictibilitatea măsurilor fiscale şi creşterea transparenţei decizionale sunt obiective importante în viitorul mandat al preşedintelui Klaus Iohannis. Domnia sa a arătat că toate aceste aspecte vor contribui la conturarea şi mai puternică a profilului pe care România îl are, de aliat important şi credibil, parteneriatul strategic dintre România şi SUA fiind elementul de bază al politicii noastre externe şi de securitate, alături de calitatea de membru al NATO şi al Uniunii Europene", se menţionează de asemenea în comunicatul transmis de PNL.

La scrutinul prezidenţial din luna noiembrie, Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform datelor Biroului Electoral Central.

Curtea Constituţională a anunţat, vineri, în şedinţă solemnă, validarea alegerii lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i înmânat preşedintelui ales.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici