Kamala Harris, la Bucureşti: Vladimir Putin nu vrea diplomaţie serioasă, dar sancţiunile sunt severe

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu pare interesat în mod real de acţiuni diplomatice, a afirmat vicepreşedintele american, Kamala Harris, în cursul vizitei în România, avertizându-l pe liderul de la Kremlin că acţiunile sale vor atrage consecinţe "grave".

6130 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris, la Bucureşti: Vladimir Putin nu vrea diplomaţie serioasă, dar sancţiunile sunt severe

"De la început, Statele Unite au încercat în mod sincer să se implice în diplomaţie şi în mod activ. Şi, din tot ceea ce ştim şi din ce am văzut, Putin nu dă niciun semn de implicare în diplomaţie serioasă. După cum ştiţi, am rostit un discurs la Munchen, acum trei săptămâni, înainte de începerea invaziei ruse şi eu am spus, iar noi am menţinut această atitudine: asistăm la o carte de strategii, cartea rusă, şi include minciuni, dezinformare şi actele de agresiune la care asistăm acum", a declarat Kamala Harris, în conferinţa de presă organizată la Bucureşti alături de preşedintele Klaus Iohannis.

"Noi menţinem poziţia că diplomaţia este modalitatea de soluţionare a acestor probleme, dar, în acelaşi timp, menţinem angajamentul de a asigura că aliaţii noştri sunt puternici şi că trebuie să existe consecinţe grave şi răspundere pentru ceea ce face Rusia, de aceea am trecut la sancţiuni istorice (...). Vor fi consecinţe grave pentru acest comportament revoltător şi atroce pe care Putin îl manifestă în numele poporului rus", a atras atenţia vicepreşedintele Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici