Kelemen: Colegii spun că e bine să facem referendumuri pe reorganizare, dar nu am luat o decizie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale organizaţiei, că majoritatea colegilor săi din Uniune spun că este bine să se desfăşoare referendumuri privind reorganizarea administrativă, dar a subliniat că încă nu au luat o decizie.

298 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Colegii spun că e bine să facem referendumuri pe reorganizare, dar nu am luat o decizie

Kelemen: Colegii spun că e bine să facem referendumuri pe reorganizare, dar nu am luat o decizie

"Marea majoritate a colegilor spun că este bine să facem referendumuri. Problema este cum pui întrebarea", a declarat Kelemen.

El a adăugat că UDMR nu a luat o decizie în acest sens.

"În marea majoritate a judeţelor există o tendinţă de a accepta referendumuri, dar nu am luat o decizie", a subliniat preşedintele UDMR, menţionând că vineri va avea loc o întâlnire a conducerii Uniunii cu şefii de organizaţii teritoarele, urmată, sâmbătă, de Consiliul Reprezentanţilor Uniunii.

USL va declanşa referendumuri privind reorganizarea administrativ-teritorială în toate judeţele în care are majoritatea în CJ, au anunţat, luni, Crin Antonescu şi Victor Ponta, care au precizat că sunt 21 de judeţe în care USL are preşedintele de CJ şi alte câteva în care are majoritatea în Consiliu.

Victor Ponta a precizat că termenul, de principiu, al organizării acestor referendumuri ar fi 17 sau 24 iulie, dar a arătat că fiecare Consiliu Judeţean îşi stabileşte data.

"Referendumurile locale se fac în baza Legii referendumului, existentă. Referendumul ar urma să aibă o sigură întrebare la care să se răspundă cu «Da» sau «Nu»: «Sunteţi de acord cu propunerea lui Traian Băsescu de a desfiinţa judeţele actuale?»", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, marţi, liderilor USL, după ce aceştia s-au plâns că Guvernul a atacat o decizie a unui CJ de organizare a unui refendum judeţean, că el este un "pasionat" al referendumurilor, dar "organizate corect".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici