Băsescu: Eu sunt un pasionat al referendumurilor, dar organizate corect

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, marţi, liderilor USL, după ce aceştia s-au plâns că Guvernul a atacat o decizie a unui CJ de organizare a unui referendum judeţean, că el este un "pasionat" al referendumurilor.

407 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Eu sunt un pasionat al referendumurilor, dar organizate corect

Băsescu: Eu sunt un pasionat al referendumurilor, dar organizate corect (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Crin Antonescu i-a spus lui Băsescu că USL nu este de acord cu reforma administrativ-teritorială întrucât exprimă doar voinţa unui singur om, astfel că USL a decis consultarea populaţiei pe această temă în fiecare judeţ.

"Poate că îi convingeţi pe unii oameni pe lângă care aveţi oarecare trecere, Flutur, Falcă, Popescu, să facă şi dânşii o consultare în legătură cu tema asta", a continuat Antonescu.

Preşedintele a replicat, afirmând că liderul liberal face o confuzie în ce priveşte Legea referendumului, care solicită consultarea populaţiei nu la reorganizarea administrativă a ţării, ci la mutarea unei comune sau oraş dintr-un judeţ în altul.

"Nu împingeţi lucrurile în confuzie", a continuat Băsescu.

Victor Ponta a intervenit în discuţie, afirmând că articolul 13 din legea referendumului spune că modificarea graniţelor unui judeţ solicită organizarea unui referendum şi de aceea USL doreşte 41 de referendumuri judeţene.

"Pot să vă pun o întrebare? Ce faceţi dacă în 20 de judeţe răspunsul majoritar este că da (să se desfiinţeze judeţul -n.r.) , iar în alte 20 răspunsul este nu?", a spus Băsescu.

"Spre deosebire de dumneavoastră, eu mă bazez pe ce spun oamenii, ei sunt mai înţelepţi şi decât dumneavoastră şi decât mine. Nu pot să anticipez ce se va întâmpla, pot să vă spun doar că primul referendum judeţean a fost deja atacat de Guvern în instanţă", a răspuns Ponta.

"Deci nu fuge nimeni de referendumuri, eu sunt un pasionat al referendumurilor, dar organizate corect", a replicat Băsescu.

"În Bucureşti aţi văzut că... a murit pasiunea în Bucureşti", a continuat Ponta.

"Nu, în Bucureşti era o eroare, provocată de partide şi după aia au apărut alte teme. Am oprit o eroare a tuturor partidelor la Bucureşti", a răspuns Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici