Kelemen, despre cazul Oprea: Eu aş fi făcut un pas înapoi, cel puţin pentru mersul corect al anchetei

Liderul UDMR Kelemen Hunor declară că el ar fi făcut "un pas înapoi", în locul lui Gabriel Oprea, în cazul poliţistului care a murit în timp ce însoţea coloana sa oficială, el arătând totodată că nu crede că o comisie parlamentară de anchetă, dorită de liberali, va face lumină în acest caz.

310 afișări
Imaginea articolului Kelemen, despre cazul Oprea: Eu aş fi făcut un pas înapoi, cel puţin pentru mersul corect al anchetei

Kelemen, despre cazul Oprea: Eu aş fi făcut un pas înapoi, cel puţin pentru mersul corect al anchetei (Imagine: Dan Tautan / Mediafax Foto)

Întrebat, marţi, la RFI, dacă va susţine UDMR înfiinţarea unei comisii de anchetă în Parlament în cazul Oprea, Kelemen Hunor a spus că nu a avut loc încă o discuţie la nivel de grup, dar nu crede că o comisie parlamentară "va face lumină".

"Nu am discutat în grup. Probabil vor fi unii care vor semna, alţii nu vor semna (...). Eu nu cred că o comisie parlamentară va face lumină în acest caz şi în principiu, după ceva experienţă în Parlament, pot să vă spun că din păcate, comisiile parlamentare nu au reuşit aproape niciodată să ajungă la nişte concluzii pertinente. Când a existat o comisie parlamentară de foarte multe ori lucrurile au fost tergiversate sau politizate extrem de mult. Vom vedea. Nu pot să vă spun în acest moment", a menţionat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ar trebui să-şi dea demisia, liderul UDMR a răspuns: "Nu pot să-l sfătuiesc în nici un fel pe domnul Oprea. Aici, fiecare îşi gestionează situaţiile create în jurul lui aşa cum îşi doreşte. Din punct de vedere politic eu cred că PSD şi UNPR vor încasa şi factura după acest incident, dacă nu reuşesc să gestioneze cum trebuie (...). Eventual, pot să vă spun ce aş fi făcut eu într-o astfel de situaţie, dar asta este o chestiune personală. Eu aş fi făcut un pas înapoi, bineînţeles, cel puţin pentru mersul corect al anchetei. Asta nu înseamnă că eşti vinovat".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici