Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: După raportul despre DNA, era imposibil să ajungi la altă concluzie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că, după analiza prezentată de Tudorel Toader, era aproape imposibilă o altă concluzie decât declanşarea revocării procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

5708 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: După raportul despre DNA, era imposibil să ajungi la altă concluzie

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: După raportul despre DNA, era imposibil să ajungi la altă concluzie

Kelemen Hunor a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că Tudorel Toader este de apreciat pentru prezentarea raportului asupra activităţii DNA, fiind primul ministru al Justiţiei care face o astfel de analiză.

”A fost o analiză foarte amănunţită a ministrului Justiţiei, cu elemente cunoscute şi cu toate problemele semnalate de-a lungul timpului şi, din acest punct de vedere, cred că Tudorel Toader a făcut prin această prezentare un lucru foarte important. Ar fi trebuit să îl facă în faţa Parlamentului, dar până la urmă l-a făcut în faţa cetăţenilor şi cred că a făcut foarte bine, fiind primul ministru al Justiţiei care, conform legii, a venit în faţa cetăţenilor şi a prezentat un fel de raport. Ar fi trebuit prezentat anual un astfel de raport şi e prima oară când se prezintă pentru DNA o astfel de analiză. E de apreciat pentru că alţii nu au făcut acest lucru. După analiza făcută, era aproape imposibil să ajungi la o altă concluzie decât declanşarea revocării procurorului şef al DNA. Sunt convins că preşedintele Iohannis, aşa cum s-a exprimat recent şi a spus că nu are motive pentru a o elibera din funcţie pe d-na Kovesi, bănuiesc că va fi consecvent şi nu va face pasul. Acum mingea este în terenul preşedintelui şi urmează să decidă ce va face, dar aşa cum îl ştim cred că va rămne consecvent şi nu va revoca procurorul şef al DNA”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în condiţiile în care şeful statului nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi, aceasta va rămâne în funcţie până la finalul mandatului.

”Probabil că tot ceea am văzut în această perioadă de luni şi ani de zile vom vedea şi în continuare. Ea e convinsă că nu a făcut nicio greşeală şi va lucra ca până acum şi lucrurile nu se vor schimba în niciun fel”, a afirmat liderul UDMR.

Întrebat dacă acest lucru va fi benefic sau nu pentru Justiţie şi societatea românească, Kelemen Hunor a răspuns că orice instituţie, într-un stat de drept, este mai importantă decât persoanele ”cu care este populată”, inclusiv şefii.

”Acest lucru este valabil de la cea mai înaltă funcţie de demnitate publică, până la ultima primărie. Instituţia trebuie să fie credibilă, puternică, să aibă reguli de funcţionare”, a conchis Kelemen Hunor.

Tudorel Toader a cerut joi, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici