Kelemen Hunor răspunde criticilor studenţilor: Decizia de eliminare a gratuităţii pe tren pentru studenţi nu a fost încă luată

Vicepremierul Kelemen Hunor declară că decizia de eliminare a gratuităţii pe tren pentru studenţi nu a fost încă luată şi că discuţiile continuă la ministerele de resort.

511 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor răspunde criticilor studenţilor: Decizia de eliminare a gratuităţii pe tren pentru studenţi nu a fost încă luată

Kelemen Hunor răspunde criticilor studenţilor: Decizia de eliminare a gratuităţii pe tren pentru studenţi nu a fost încă luată

Kelemen Hunor răspunde la RFI criticilor studenţilor, în legătură cu eliminarea gratuităţii la călătoriile cu trenul: „Nu am încălcat o promisiune. În continuare, există o discuţie la nivelul Ministerului Transporturilor şi la Educaţie. Ordonanţa de Urgenţă nu a fost adoptată ieri, a fost în prima lectură şi mai este loc de discuţii, în continuare".

„Sper că vom putea susţine călătoriile pentru studenţi şi vom găsi banii, pentru că aici nu am văzut că ar fi vorba despre sume uriaşe, pentru a asigura studenţilor să meargă de la domiciliul lor până la facultate, până la destinaţie şi înapoi, în aşa fel încât să nu îngrădim în nici un fel transportul. Deci a fost o primă lectură, la ministerele de resort se continuă discuţia", spune vicepremierul.

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri o reducere de 50% la transportul feroviar pentru studenţi şi a spus că nu vede aici „un capăt de ţară”, în contextul în care aproape nicio ţară nu oferă gratuitate. Declaraţia a venit după ce liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că studenţii vor avea călătorii gratuite între localităţile de domiciliu şi cele în care învaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici