Kelemen Hunor: Statul de drept şi democraţia nu funcţionează în România

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că statul de drept şi democraţia nu funcţionează în România şi nu se poate vorbi de separaţia puterilor în stat, în condiţiile în care există suprapuneri în ceea ce priveşte prerogativele şi competenţele puterilor în stat, care duc la abuzuri.

1133 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Statul de drept şi democraţia nu funcţionează în România

Kelemen Hunor: Statul de drept şi democraţia nu funcţionează în România

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, în raportul politic prezentat la Congresul UDMR de la Zalău, că Legislativul, instanţele judecătoreşti şi Executivul au intrat într-o competiţie al cărei rezultat este desemnarea unui învingător care ar fi deţinătorul adevărului absolut, ceea ce nu este bine, transmite corespondentul Mediafax.

”Trebuie să identificăm care sunt acum provocările cu care ne confruntăm şi care sunt soluţiile. Cea mai gravă problemă în 2017, tabloul pe care îl vedem este dezamăgitor. Statul de drept şi democraţia nu funcţionează, nu putem vorbi de separaţia puterilor în stat în România pentru că există foarte multe suprapuneri în ceea ce priveşte prerogativele şi competenţele puterilor în stat şi există multe abuzuri din cauza lipsei separaţiei puerilor în stat. Legislativul, instanţele judecătoreşti şi Executivul parcă au intrat într-o competiţie, într-o luptă care îşi propune ca rezultat final desemnarea unui învingător care ar fi deţinătorul adevărului absolut, ceea ce nu este bine deloc, pentru că acest lucru duce la haos, la intimidare şi la lipsa completă a unui stat de drept funcţional şi eficient. În România niciodată nu ştii ce se va întâmpla mâine”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, maghiarii au interesul ca România să fie un stat de drept funcţional, democratic, în care puterile sunt separate, iar drepturile minoritare să fie nu numai pe hârtie, dar şi în realitate.

Liderul UDMR a subliniat că Uniunea va continua să facă eforturi pentru a clădi în România statul de drept şi libertatea cetăţenilor.

”Am avut experienţe neplăcute, instituţiile de forţă au fost folosite împotriva noastră, instituţiile statului au fost îndreptate împotriva noastră, instanţele judecătoreşti s-au îndreptat împotriva noastră. Este clar că trebuie să mergem mai departe pe drumul ales, să clădim o societate democratică şi liberă în care asemenea abuzuri nu se mai pot întâmpla. (…) Este o dramă absolut absurdă a tot ceea ce se întâmplă în contextul utilizării simbolurilor naţionale, există procese pe rol împotriva personalităţilor de marcă ale comunităţii noastre, sunt procese inventate, politice, care nu au de-a face cu cazuri clare de corupţie”, a afirmat Kelemen Hunor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici