Kelemen: Într-o ţară democratică se poate discuta despre orice subiect, şi despre federalizare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că într-o ţară normală, democrată şi europeană se poate discuta despre orice subiect politic, deci şi despre ideea privind federalizarea României, menţionând în acest context că statele federale "nu vin de la diavol".

221 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Într-o ţară democratică se poate discuta despre orice subiect, şi despre federalizare

Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Kelemen a fost întrebat despre o idee care ar fi fost exprimată de către Laszlo Tokes la Congresul PPE în favoarea federalizării României, liderul UDMR răspunzând că nu a auzit declaraţiile preşedintelui PPMT.

El a adăugat însă că nu vede nici un rău în a discuta şi despre o astfel de construcţie: "Nu le-am auzit, declaraţiile domnului Tokes, dar în Uniunea Europeană sunt o grămadă de ţări federale, care funcţionează perfect şi cetăţenii sunt fericiţi. Statele federale nu vin de la diavol, ci sunt realităţi, consacrate, cu creştere economică substanţială. Numai dacă vă gândiţi la Germania sau la Austria, vă daţi seama că nu există acolo oameni mai puţini fericiţi decât în România".

Liderul UDMR a precizat că orice subiect politic poate fi discutat într-o ţară normală, democratică şi europeană. "Nu văd nici un rău să discutăm şi despre o astfel de construcţie. Nu spun că se va realiza, dar de discutat putem să o facem", a conchis fostul ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici