Kelemen: Nu am luat o decizie cum votăm, aşteptăm avizul CC, părerile sunt foarte împărţite

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că parlamentarii Uniunii nu au luat încă o decizie privind votul la cererea de suspendare a preşedintelui, întrucât aşteaptă avizul Curţii Constituţionale, părerile în UDMR fiind foarte împărţite.

891 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Nu am luat o decizie cum votăm, aşteptăm avizul CC, părerile sunt foarte împărţite

Kelemen Hunor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am discutat despre suspedarea preşedintelui, am ascultat astăzi pe colegii mei, şi ieri am avut o şedinţă la Cluj cu prezidiul UDMR, deocamdată o decizie nu am luat, nu am votat, aşteptăm avizul Curţii Constituţionale, aşteptăm încă o rundă de discuţii fiindcă părerile sunt foarte împărţite în grup în ceea ce priveşte comportamentul nostru astăzi la vot şi la şedinţa Camerelor reunite", a declarat Kelemen.

Liderul UDMR a mai spus că o nouă şedinţă cu parlamentarii Uniunii va avea loc după ora 16.00.

"Nu am avut nicio discuţie, nici cu PDL, nici cu USL, cu nimeni", a mai susţinut Kelemen Hunor, după ce a fost întrebat dacă liderii Uniunii au discutat cu reprezentanţii PDL sau USL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că a avut discuţii cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cu preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi cu liderul grupului minorităţilor din Parlament, Varujan Pambuccian, privind votul la cererea de suspendare a şefului statului.

"Am vorbit cu fiecare. Hunor va observa cu atenţie decizia Curţii şi va lua măsuri în consecinţă. Declaraţia lui Pambuccian aţi văzut-o, sunt multe păreri la minorităţi. Iar Oprea a fost ferm - nu va vota suspendarea", a spus Blaga, răspunzând unei întrebări referitoare la discuţii avute cu foştii parteneri de guvernare pe tema suspendării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici