Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Mihai Tudose în funcţia de premier. Noul prim-ministru urmează să propună echipa cu care va forma Guvernul

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în funcţia de premier.

1020 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Mihai Tudose în funcţia de premier. Noul prim-ministru urmează să propună echipa cu care va forma Guvernul

Procedura prevede ca Mihai Tudose să propună echipa cu care va forma Executivul, urmând ca miniştri să fie audiaţi în comisiile de specialitate din Parlament, după care Guvernul va fi votat în plenul reunit al celor două Camere.

Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, a fost nominalizat luni seara de către preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de şef al Executivului, după consultările cu partidele parlamentare.

"PSD şi ALDE susţin că au în continuare are majoritate în Parlament. Formaţiunile s-au prezentat împreună şi au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziţie nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică. Pe de altă parte, această criză dăunează grav economiei româneşti, imaginii în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un nou guvern, care începe să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize", a declarat, luni seara, Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici