Klaus Iohannis candidează pentru al treilea mandat de preşedinte al FDGR

Klaus Iohannis a anunţat, joi, că va candida pentru obţinerea celui de-al treilea mandat de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), fiind propus de FDGR Banat pentru această funcţie şi nu are niciun contracandidat.

47 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis candidează pentru al treilea mandat de preşedinte al FDGR

Klaus Iohannis candidează pentru al treilea mandat de preşedinte al FDGR (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă, că, potrivit statutului FDGR, candidaţii pentru funcţia de preşedinte sunt propuşi în cadrul Congresului Naţional, dar se pot şi autopropune.

"Eu intenţionez să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al FDGR. La noi (în FDGR - n.r.) se pot face şi autopropuneri, dar nu se practică această formulă. Eu am fost contactat de către formaţiunea regională Banat, care m-a întrebat dacă sunt de acord să mă propună în cadrul Congresului şi am fost de acord. Deocamdată, nu s-a mai anunţat nimeni dispus să candideze", a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, nu este exclusă apariţia unui candidat surpriză la Congresul Naţional, care va avea loc în data de 17 aprilie, dar este puţin probabil ca cineva să-i facă concurenţă pentru acesstă funcţie.

Iohannis spune că numărul membrilor FDGR este în scădere, iar media de vârstă este ridicată, de aceea se vor căuta soliuţii pentru viitorul formaţiunii.

"Nu vorbim despre o scădere dramatică a numărului de membri, dar numărul etnicilor germani din România este în scădere, iar cei care mai îmbătrânesc sunt tot mai mulţi. Membri FDGR care sunt de vârsta activă sunt tot mai puţini, de aceea încă de acum un an o comisie lucrează la modificări ale statutului astfel încât să putem introduce în viaţa politică, din partea FDGR şi membri simpatizanţi, adică persoane de altă etnie, care se înscriu în formaţiune", a mai declarat Iohannis.

Liderul FDGR a spus că această comisie nu a redactat deocamdată niciun document care să fie aprobat în actualul Congres Naţional, motiv pentru care nu ştie dacă promovarea membrilor care nu sunt germani în funcţii politice se va aplica începând cu alegerile din 2012 sau mai târziu.

Iohannis, care deţine funcţia de preşedinte al FDGR, a anunţat că numărul membrilor FDGR din ţară este de aproximativ 40.000, iar cel al membrilor simpatizanţi este de 10.000. La Congresul din 17 aprilie vor participa aproximativ 80 de delegaţi din ţară, care vor alege preşedintele, iar preşedinţii celor cinci organizaţii regionale din ţară sunt automat desemnaţi vicepreşedinţi ai FDGR la nivel naţional.

Klaus Iohannis încheie acum cel de-al doilea mandat de preşedinte al FDGR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici