Klaus Iohannis cere Parlamentului să ia act de demisia lui George Maior de la şefia SRI

Administraţia Prezidenţială a publicat, joi, scrisoarea transmisă de preşedintele Klaus Iohannis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care solicită să se ia act de demisia lui George Maior din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

211 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis cere Parlamentului să ia act de demisia lui George Maior de la şefia SRI

Klaus Iohannis cere Parlamentului să ia act de demisia lui George Maior de la şefia SRI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În scrisoare, preşedintele Klaus Iohannis propune preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu-Ştefan Zgonea, în temeiul prevederilor Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată, şi ale Art. 23 din Legea nr. 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii, cu modificările şi completările ulterioare, ”să ia act de demisia din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii a lui George Cristian Maior şi să declare vacantă această funcţie, urmând ca Parlamentul să adopte, în acest sens, o hotărâre în conformitate cu dispoziţiile Art. 76 alin. (2) din Constituţie”.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat, marţi, demisia de la conducerea SRI preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o, anunţul fiind făcut de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele comisie de control a SRI, Georgian Pop a anunţat, joi, că în perioada imediat următoare comisia va audia conducerea interimară a Serviciului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici