Klaus Iohannis mai vrea un mandat de preşedinte al FDGR

Liderul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că va candida în acest an pentru încă un mandat de preşedinte al formaţiunii politice şi că este posibil să nu aibă contracandidat, la fel cum s-a întâmplat şi în urmă cu patru ani.

29 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis mai vrea un mandat de preşedinte al FDGR

Klaus Iohannis mai vrea un mandat de preşedinte al FDGR (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că anul 2010 este unul electoral în interiorul FDGR, alegerile urmând să aibă loc, cel mai probabil, în vară.

"Anul acesta avem alegeri. Se întâmplă acest lucru o dată la patru ani. Eu intenţionez să-mi depun candidatura. Eu doresc să-i reprezent cât mai bine pe membrii etniei şi să propun proiecte care să fie bune pentru comunitate. Obiectivul nostru politic este ca, la următoarele alegeri, să avem mai mulţi reprezentanţi în administraţiile locale. Acest lucru depinde însă de populaţia majoritară, dacă ne va vota, considerând bune proiectele pe care le propunem. Noi nu suntem, în nicio localitate, în măsură să ne votăm noi pe noi, numărul etnicilor germani fiind relativ mic", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va avea vreun contracandidat la alegeri, Iohannis a spus că nu s-a discutat acest lucru în structurile de conducere ale formaţiunii, dar că, la ultimele alegeri, de acum patru ani, nu a avut contracandidat.

Iohannis încheie, în 2010, al doilea mandat de preşedinte al FDGR.

Potrivit acestuia, FDGR are, în întreaga ţară, 40.000 de membri şi are filiale în aproape toate judeţele ţării, cele mai puternice fiind Sibiu, Timiş, Braşov şi Bucureşti.

În afară de etnicii germani, sunt primiţi în FDGR şi cetăţeni de alte etnii, doar că aceştia au statutul de membri simpatizanţi.

"Avem în întreaga ţară câteva mii de membri simpatizanţi. Aceştia sunt oameni care s-au regăsit în proiectele noastre şi au fost de mult timp alături de noi. Membrii simpatizanţi sunt oameni care au semnat o adeziune la FDGR, dar nu sunt etnici germani. Nu am vrut să fim exclusivişti şi etnici, de aceea am deschis FDGR pentru oricine doreşte să ni se alăture. Membrii simpatizanţi sunt însă altceva faţă de cei care ne simpatizează, iar ultimele alegeri au arătat că numărul celor din urmă este în creştere continuă", a declarat Iohannis.

Iohannis a spuns că, având în vedere că media de vârstă a membrilor FDGR este tot mai crescută şi că sunt puţini tineri care vor să se implice în politică, pentru alegerile din 2012 FDGR ar putea lua în calcul varianta promovării pe listele proprii şi a membrilor simpatizanţi.

În prezent, FDGR are zece primari în întreaga ţară, un preşedinte de consiliu judeţean, nouă consilieri judeţeni şi 91 de consilieri locali. Cele mai bune rezultate obţinute la ultimele alegeri sunt în judeţul Sibiu. Aici, FDGR are Primăria municipiului Sibiu şi pe cele ale oraşelor Cisnădie şi Avrig, are preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, deţine majoritatea în Consiliul Local Sibiu şi are nouă consilieri judeţeni.

În această lună, FDGR înplineşte 20 de ani de existenţă, iar la sediul din Sibiu au fost pregătite mai multe acţiuni pentru membri, simatizanţi, dar şi pentru colaboratori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici