Preşedintele României, Klaus Iohannis a susţinut declaraţii de presă: Deschiderea şcolilor este necesară. Un vaccin nu va fi gata în 2020, conform OMS

1416 afișări

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat că deschiderea şcolilor era necesară deşi pericolul nu a trecut.

”Avem doar câteva localităţi în care educaţia se va relua exclusiv online. Autorităţile centrale şi locale au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de contagiune dar eficienţa lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice, a părinţilor şi a elevilor”, a precizat preşedintele României.

”Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar e foarte important să conştientizăm că prin respectarea regulilor de bază fiecare contribuie la siguranţă întregii comunităţii. Limitarea accesului la educaţie are consecinţe negative majore pentru generaţiile tinere. Decizia de a deschide şcolile, deşi nu e una uşoară, e corectă”, a spus Iohannis. 

Acesta a spus că alegerile nu puteau fi amânate la nesfârşit, data stabilită fiind 6 decembrie: ”Nu putea fi prevăzut când se va termina pandemia, aşa că alegerile nu mai puteau fi amânate”.

Despre vaccinul anticoronavirus, Klau Iohannis a declarat:”Trebuie să ne uităm şi la ce a spus OMS, a spus din capul locului că un vaccin e foarte puţin probabil în 2020. Companiile pharma lucrează intens. Rezultatul final îl vom şti când primul vaccin va fi pe piaţă. Nu cred că cineva îşi imaginează că undeva se concepe un vaccin şi fugim repede acolo să-l cumpărăm. Suntem o mare familie, suntem oamenii de pe pământ, şi înţelegerile care s-au făcut la ONU şi în cadrul UE vor fi respectate”.

Despre campania electorală, Klaus Iohannis spune că deja au apărut promisiuni nerealizabile de creştere a veniturilor.

”Campania a început şi chiar dacă e atipică partidele îşi pot prezenta proiectele dar din păcate, nu lipsesc iniţiativele complet demagogice cu măriri de venituri impracticabile. Ca de obicei campionul populismului fără acoperire este PSD. Fac un apel la decenţă politică. Crearea de false aşteptări sau contestarea unor măsuri sanitare sunt practici electorale toxice care fac rău oamenilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici