Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 29-30 iunie 2023, la reuniunea Consiliului European de vară, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei, care va debuta cu un dejun de lucru cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg

216 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 29-30 iunie 2023, la reuniunea Consiliului European de vară, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei. Reuniunea va debuta cu un dejun de lucru cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, care va constitui o oportunitate de a discuta provocările şi abordările comune la nivelul celor două organizaţii în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Ulterior, în cadrul sesiunilor de lucru, liderii europeni vor dezbate situaţia din Ucraina, în lumina evoluţiilor recente din teren şi din Federaţia Rusă, necesitatea menţinerii sprijinului european puternic pentru acest stat pe toate palierele, precum şi pe implementarea sancţiunilor şi continuarea demersurilor pentru antrenarea răspunderii Federaţiei Ruse pentru crimele comise în Ucraina”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, în continuarea celor agreate la reuniunea Consiliului European din martie 2023, discuţiile liderilor se vor concentra şi pe progresele realizate în direcţia asigurării competitivităţii UE pe termen lung şi de consolidare a Pieţei Unice şi a politicii industriale, urmând să fie abordate şi aspecte privind rezilienţa şi securitatea economică a UE. Este prevăzută, de asemenea, o discuţie privind implementarea deciziilor anterioare în materie de securitate şi apărare, cu obiectivul consolidării bazei tehnologice şi industriale a apărării europene. Liderii europeni vor avea, totodată, un schimb de opinii cu privire la progresul în implementarea Concluziilor Consiliului European din februarie 2023 privind migraţia, scrisoarea adresată liderilor de către Preşedintele Comisiei Europene în pregătirea acestei dezbateri evidenţiind inclusiv proiectul pilot dezvoltat de România la graniţa cu Serbia ca exemplu de progres concret în gestionarea eficientă a frontierei externe a UE.

„Consiliul European va continua discuţia strategică privind China, în contextul abordării multifaţetate a UE faţă de acest partener. În domeniul relaţiilor externe, liderii vor analiza stadiul pregătirilor pentru Summitul UE-Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC). care va avea loc în luna iulie, precum şi relaţiile Uniunii Europene cu Vecinătatea Sudică, procesul de aderare la UE al Balcanilor de Vest şi evoluţiile recente în relaţia Belgrad-Priştina. Într-un context global marcat de multiple crize, provocări şi evoluţii imprevizibile, în pregătirea reuniunii Consiliului European, preşedintele Klaus Iohannis a promovat necesitatea redinamizării demersurilor privind consolidarea capacităţii UE de pregătire şi răspuns la crize prin mecanisme relevante, mai ales prin Mecanismul Uniunii pentru Protecţie Civilă, care şi-a demonstrat constant importanţa şi valoarea adăugată”, se menţionează în finalul comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici