Klaus Iohannis participă miercuri la Consiliul European, apoi merge în SUA. Surse: Preşedintele va avea o întrevedere cu Joe Biden

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema măsurilor privind criza imigranţilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale, şeful statului urmând să plece apoi către New York, unde va fi prezent la Adunarea Generală a ONU. Potrivit unor surse oficiale, preşedintele urmează să aibă o întrevedere cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

528 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis participă miercuri la Consiliul European, apoi merge în SUA. Surse: Preşedintele va avea o întrevedere cu Joe Biden

Preşedintele Iohannis participă miercuri la Consiliul European, apoi merge în Statele Unite (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Summitul extraordinar al Consiliului European este programat să aibă loc în 23 septembrie, la Bruxelles.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi cel al Austriei, Werner Faymann, au cerut un summit extraordinar după ce Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne nu a reuşit ajungerea la o decizie privind distribuirea refugiaţilor.

Summitul extraordinar, programat la Bruxelles, are rolul abordării diferenţelor puternice referitoare la schema de distribuire a 120.000 de refugiaţi. Numeroase state UE, în principal central şi est-europene, se opun cotelor obligatorii privind distribuirea imigranţilor.

"Convoc un summit extraordinar al Consiliului European miercuri 23 septembrie, la ora 18.00, pentru a discuta despre măsuri în contextul crizei refugiaţilor", a declarat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

De asemenea, o reuniune de urgenţă a miniştrilor de Interne din statele membre ale Uniunii Europene urmează să aibă loc la 22 septembrie.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis are programată pentru luna septembrie o deplasare oficială de aproximativ o săptămână în Statele Unite ale Americii, undeva va participa la sesiunea Adunării Generale a ONU, care va avea loc la New York.

Sesiunea Adunării Generale a ONU se va desfăşura în perioada 15 septembrie - 6 octombrie, la New York, subiectul principal al discuţiilor fiind agenda Naţiunilor Unite post 2015, care va stabili strategia organizaţiei mondiale pe următorul deceniu şi jumătate.

Surse: Iohannis va avea o întrevedere cu vicepreşedintele SUA Joe Biden, la New York

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să aibă o întrevedere cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, spre sfârşitul lunii septembrie, în cadrul vizitei pe care şeful statului o va face la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, potrivit unor surse oficiale.

Cel mai probabil, întâlnirea dintre cei doi oficiali va avea loc la New York, unde se vor desfăşura lucrările sesiunii ONU, conform aceloraşi surse.

Klaus Iohannis va merge în Statele Unite ale Americii după ce va participa, miercuri, la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema măsurilor privind criza imigranţilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Şeful statului se va afla în SUA până în 29 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici