Klaus Iohannis participă vineri la reuniunea informală la nivel de şef de stat Bulgaria - Austria - România

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa vineri la reuniunea informală la nivel de şef de stat Bulgaria - Austria - România, care se va desfăşura la Ruse, Republica Bulgaria, anunţă Administraţia Prezidenţială.

282 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis participă vineri la reuniunea informală la nivel de şef de stat Bulgaria - Austria - România

Klaus Iohannis participă vineri la reuniunea informală la nivel de şef de stat Bulgaria - Austria - România

Întâlnirea reuneşte în acest format preşedinţii celor trei state care deţin succesiv Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene (UE) în acest an şi în primul semestru al anului viitor.

"Discuţiile se vor axa pe agenda europeană actuală în vederea facilitării unei bune coordonări şi cooperări pe parcursul celor trei preşedinţii ale Consiliului UE. Preşedintele Klaus Iohannis va exprima interesul României de a colabora împreună cu Bulgaria şi Austria pentru îndeplinirea obiectivului comun de avansare a agendei europene în interesul cetăţenilor. Preşedintele României va sublinia că, pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, ţara noastră va urmări promovarea unei abordări pragmatice şi a unor obiective fezabile, astfel încât cetăţenii europeni să beneficieze de valoarea adăugată a proiectului european şi de rezultatele sale concrete", mai transmite sursa citată.

Totodată, Klaus Iohannis va participa, împreună cu omologii bulgar şi austriac, la Conferinţa cu tema „Dezvoltarea durabilă a Regiunii Dunării şi interconectarea între regiuni” organizată la Universitatea Angel Kanchev din Ruse.

Cu ocazia reuniunii informale de la Ruse, preşedintele României va avea întâlniri bilaterale cu preşedintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, şi cu preşedintele Republicii Austria, Alexander Van der Bellen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici