Klaus Iohannis, primit la Palatul Quirinale din Roma de preşedintele italian Sergio Mattarella - FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, luni, la Palatul Quirinale din Roma, de preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, pe agenda discuţiilor celor doi şefi de stat aflându-se aderarea la spaţiul Schengen, colaborarea în cadrul UE şi NATO şi situaţia comunităţii de români din zonă.

1041 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, primit la Palatul Quirinale din Roma de preşedintele italian Sergio Mattarella - FOTO

Klaus Iohannis, primit la Palatul Quirinale din Roma de preşedintele italian Sergio Mattarella

Şeful statului român a fost primit la ora 13.30 (ora României), la Roma, la Palatul Quirinale de către Preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

Cei doi preşedinţi au avut convorbiri oficiale, în prezenţa delegaţiilor celor două ţări, urmate de un dejun oferit de Preşedintele Republicii Italiene în onoarea preşedintelui României.

Klaus Iohannis şi Sergio Mattarella nu au avut o declaraţie de presă comună, cum se obişnuieşte în cazul vizitelor oficiale. Potrivit oficialilor, este vorba despre o cutumă a preşedinţiei italiene să nu se susţină declaraţii de presă.

De altfel, şi primirea oficială s-a desfăşurat fără intonarea imnurilor naţionale şi a salutului Gărzii de Onoare.

Pe agenda discuţiilor cu preşedintele Republicii Italiene s-au aflat parteneriatul strategic dintre România şi Italia, întărirea colaborării şi coordonarea în interiorul Uniunii Europene dar şi în interiorul NATO.

Teme importante în cadrul vizitei sunt aderarea României la spaţiul Schengen dar şi discuţiile despre comunitatea românească din Italia.

”Doresc ca drepturile cetăţenilor români din Italia să fie respectate şi apărate, şi cred că acest lucru este în interesul ambelor părţi. Comunitatea românească din Italia contribuie semnificativ la dezvoltarea economică şi socială a Italiei şi reprezintă o punte de legătură între statele noastre”, spunea preşedintele Iohannis, pe Aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea spre Roma, despre situaţia comunităţii de români din Italia.

Alte subiecte s-au referit la sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova dar şi situaţia din Ucraina.

După convorbirile cu preşedintele Italiei, la ora 16.30 (ora României), la Palatul Giustiniani, şeful statului va avea convorbiri cu Preşedintele Senatului, Pietro Grasso.

În cursul serii de luni, şeful statului va avea întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii românilor din Italia, acestea urmând a avea loc la ora 19.10 (ora României), la Palazzo della Cancelleria.

Marţi, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale la Roma, preşedintele României se va întâlni, la ora 11.00 (ora României), la Palatul Chigi, cu preşedintele Consiliului de Miniştri, Matteo Renzi.

La ora 16.00 (ora României), la Accademia di Romania, Klaus Iohannis se va întâlni cu studenţi români din Republica Italiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici