Klaus Iohannis salută adoptarea de către Partidul European a rezoluţiei prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat adoptarea, joi, de către Parlamentul European a rezoluţiei prin care UE condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov încheiat între Uniunea Sovietică şi Germania nazistă, semnat la 23 august 1939.

598 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis salută adoptarea de către Partidul European a rezoluţiei prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

Klaus Iohannis salută adoptarea de către Partidul European a rezoluţiei prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

„Preşedinte României, domnul Klaus Iohannis, salută Rezoluţia referitoare la comemorarea a 80 de ani de la izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial şi importanţa memoriei istorice europene pentru viitorul Europei, adoptată de Parlamentul European, prin care Uniunea Europeană condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov, semnat la 23 august 1939 de Uniunea Sovietică şi Germania nazistă. Preşedintele României consideră că rezoluţia este un pas înainte în demersurile de sancţionare a regimurilor totalitare, responsabile de distrugerea unui număr impresionant de vieţi omeneşti şi de încălcarea gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale”, a transmis Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Iohannis apreciază că „educarea tinerei generaţii în spiritul respectului faţă de principiile democratice şi demnitatea umană, prin includerea în programele educaţionale a istoriei regimurilor totalitare, reprezintă o nevoie stringentă a societăţii de astăzi”, arată sursa citată.

Şeful statului reiterează că o„norarea victimelor regimurilor totalitare, apărarea democraţiei şi a statului de drept, respectarea drepturilor omului, promovarea valorilor şi principiilor europene, asumarea corectă a trecutului traumatic, precum şi o acţiune susţinută în direcţia combaterii extremismului, revizionismului, iliberalismului şi tuturor manifestărilor care au scopul de a fragiliza democraţia şi de a ataca pacea socială reprezintă obiectivele prioritare ale României”, conform sursei menţionate.

Parlamentul European a votat, joi, adoptarea unei rezoluţii prin care UE condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov încheiat între Uniunea Sovietică şi Germania nazistă, semnat la 23 august 1939.

Taguri:
iohannis,
rezoluţie,
pe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici