Klaus Iohannis: Sectorul privat este defăimat de politicieni tributari reflexelor comuniste, autoritariste

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un nou atac la adresa liderilor coaliţiei de guvernare, spunând că sectorul privat, ”atât de defăimat mai nou de unii politicieni tributari reflexelor comuniste”, merită apreciat pentru angajamentul de a fi tot prezent în viaţa comunităţii.

343 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Sectorul privat este defăimat de politicieni tributari reflexelor comuniste, autoritariste

Iohannis: Sectorul privat este defăimat de politicieni tributari reflexelor comuniste, autoritariste

”Gala de astăzi arată că societatea oferă recunoaştere profesorilor cu merite deosebite, chiar dacă, din păcate de prea multe ori, statul nu e capabil să o facă. Sectorul privat, atât de defăimat mai nou de unii politicieni tributari reflexelor comuniste, autoritariste, merită apreciat pentru angajamentul de a fi tot prezent în viaţa comunităţii şi de a suplini nevoia pe care actuala guvernare pur şi simplu o ignoră”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că responsabilitatea socială a companiilor româneşti nu mai este un fenomen izolat.

”Responsabilitatea socială a companiilor româneşti nu mai este de multă vreme un fenomen izolat, iar eforturile pe care le-au depus acestea în sprijinul comunităţilor trebuie apreciate şi salutate. Faptul că avem astăzi, aici, mulţi oameni de afaceri implicaţi în proiecte educaţionale ne arată că există deschidere din partea sectorului privat pentru cooperarea cu sistemul educaţional public din ţara noastră. O colaborare care nu poate fi decât de bun augur, mai ales atunci când contribuie la încurajarea exemplelor de bună practică, a cadrelor didactice care promovează educaţia de calitate, a managementului pro-activ în şcoli sau a utilizării de echipamente moderne. Este important ca statul să nu pună piedici mediului de afaceri atunci când acesta vrea să se implice în educaţie. Investiţiile ar trebui să fie încurajate şi nu doar sub forma unor sponsorizări pentru dotări, ci şi ca parte a unor intervenţii mai sistemice”, a adăugat şeful statului.

De asemenea, Iohannis a mai spus că, la 30 de ani de la Revoluţie şi după un secol de unitate naţională, românii îşi doresc un stat de drept funcţional şi o economie dezvoltată, ambele fiind clădite pe activism civic, gândire critică şi pe un spirit antreprenorial bazat atât pe accesul la informaţie, cât şi pe interpretarea corectă a acesteia.

Declaraţiile au fost făcută la deschiderea Galei MERITO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici