Klaus Iohannis va efectua o vizită de două zile în Azerbaidjan

  • Preşedintele Klaus Iohannis va efectua joi şi vineri o vizită oficială în Azerbaidjan, la Baku.
  • El va discuta cu omologul azer, Ilham Aliyev, despre energie, transporturi, comerţ, investiţii, digitalizare, agricultură, educaţie şi cultură.
339 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis va efectua o vizită de două zile în Azerbaidjan

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la Baku, joi şi vineri, la invitaţia preşedintelui Ilham Aliyev, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„În marja vizitei, Preşedintele României va deschide, alături de Preşedintele Republicii Azerbaidjan, Reuniunea ministerială a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze. Vizita Preşedintelui Klaus Iohannis la Baku are loc în continuarea convorbirilor foarte bune avute cu Preşedintele Ilham Aliyev, la Bucureşti, în data de 17 decembrie 2022, cu ocazia participării celor doi şefi de stat la ceremonia semnării Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi. Republica Azerbaidjan este primul stat din regiunea Caucazului de Sud cu care România a ridicat relaţiile bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic, în anul 2009, ambele state confirmând deschiderea şi interesul pentru aprofundarea acestuia, precum şi pentru dezvoltarea de proiecte strategice cu impact regional”, potrivit unui comunicat de presă.

Administraţia Prezidenţială arată că, în cadrul consultărilor politice de la Baku, cei doi preşedinţi vor discuta despre dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, transporturi, comerţ, investiţii, digitalizare, agricultură, educaţie şi cultură.

„În continuarea discuţiilor de la Bucureşti, din luna decembrie 2022, va fi evaluat stadiul implementării proiectelor de interconectare regională precum cablul submarin de transport pentru energie electrică şi va fi abordată iniţierea de proiecte similare în domeniul digital. Un alt subiect de discuţii vizează extinderea cooperării privind iniţiativele strategice între Europa şi Asia Centrală, folosind rolul de punţi de legătură al României şi al Republicii Azerbaidjan.

Cu prilejul participării la deschiderea oficială a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, preşedintele Klaus Iohannis va exprima solidaritatea şi angajamentul ţării noastre pentru asigurarea securităţii energetice europene prin extinderea cooperării cu partenerii din regiune şi diversificarea surselor şi rutelor de transport pentru resursele energetice”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici