Klaus Iohannis va primi Premiul Charlemagne, acordat pentru contribuţia la unificarea europeană

Preşedintele Klaus Iohannis va primi pe 21 mai 2020 Premiul Charlemagne, a anunţat Siegfried Mureşan, pe Facebook. Europarlamentarul PNL a precizat că distincţia este acordată pentru contribuţia la unificarea europeană, începând cu anul 1950 în oraşul german Aachen.

1812 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis va primi Premiul Charlemagne, acordat pentru contribuţia la unificarea europeană

Klaus Iohannis va primi Premiul Charlemagne, acordat pentru contribuţia la unificarea europeană

„Preşedintele Klaus Iohannis va primi pe 21 mai 2020 cea mai prestigioasă distincţie internaţională pe care a primit-o vreodată un om politic român, Premiul Charlemagne. Premiul Charlemagne (Carol cel Mare) este cel mai vechi şi cel mai prestigios premiu acordat pentru contribuţia la unificarea europeană. Premiul se acordă începând cu anul 1950 în oraşul german Aachen. Foarte mult a contat în ochii juriului implicarea preşedintelui Iohannis pentru apărarea valorilor europene şi a statului de drept”, a scris Siegfried Mureşan, sâmbătă, pe Facebook.

Eurodeputatul PNL a adăugat că acordarea acestui premiu şefului statului este un semn al unităţii Europei.

„Acordarea acestei distincţii Preşedintelui României este un semn foarte puternic al unităţii Europei şi al rolului central pe care ţările din Europa de Est îl au astăzi în Uniunea Europeană. Deja ca primar al Sibiului, Klaus Iohannis şi-a exercitat mandatele sub semnul integrării europene. Sibiul a fost în anul 2007, sub conducerea sa, Capitala Culturală Europeană. Prin acordarea acestei distincţii preşedintelui Iohannis, se recunoaşte rolul central avut de Klaus Iohannis în păstrarea direcţiei europene a României într-o perioadă în care în alte state est europene apar lideri populişti şi antieuropeni. Acest premiu acordat Preşedintelui României este un prilej de bucurie pentru fiecare român”, a completat Mureşan.

Liberalul face şi o listă a laureaţilor Premiului Charlemagne din anii precedenţi, anul trecut distincţia fiind acordată preşedintelui Franţei Emmanuel Macron.

Astfel, printre cei care au primit Premiul Charlemagne se numără Papa Francisc, Papa Ioan Paul al II-lea, Winston Churchill, Donald Tusk, Angela Merkel, Bill Clinton, Václav Havel, François Mitterand, Helmut Kohl, Martin Schultz şi Herman van Rompuy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici