La 30 noiembrie, 2965 de candidaţi îşi dispută un loc în Parlament

BEC a dat publicităţii, joi, situaţia finală a candidaţilor pentru alegerile din 30 noiembrie, potrivit căreia 2965 de candidaţi, reprezentând partide parlamentare, neparlamentare, independenţi şi organizaţiile minorităţilor naţionale îşi dispută fotoliile de deputaţi şi senatori.

16 afișări
Imaginea articolului La 30 noiembrie, 2965 de candidaţi îşi dispută un loc în Parlament

La 30 noiembrie, 2965 de candidaţi îşi dispută un loc în Parlament

Potrivit situaţie oficiale cu candidaturile rămase definitive, la nivel naţional, din cei 2965 de candidaţi, 2070 vizează posturile de deputaţi, în timp ce 895, pe cele de senatori.

În privinţa partidelor parlamentare, Alianţa PSD+PC şi PNL au înscris candidaţi pentru toate colegiile uninominale, respectiv 452,dintre care 315 pentru Camera Deputaţilor şi 137 pentru Senat.

PDL are 451 de candidaţi, dintre care 314 la deputaţi şi 137 la senatori, UDMR - 449 de candidaţi (313 la deputaţi şi 136 la senatori), iar PRM - 441 de candidaţi (309 la deputaţi şi 132 la senatori)

În cazul partidelor neparlamentare, PNG-CD şi-a desemnat candidaţi în toate cele 452 de colegii uninominale. Alianţa "Partidul Verde Ecologist" a înscris în campanie 119 candidaţi, dintre care 70 pentru Camera Deputaţilor şi 49 pentru Senat.

Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale are 96 de candidaţi, 70 pentru Camera Deputaţilor şi 26 pentru Senat, Partidul Socialist Român, 2 candidaţi, unul la Cameră şi unul la Senat, iar Partidul Naţional Democrat Creştin, un candidat la Camera Deputaţilor, la fel şi Partidul României Europene.

Un număr de 31 de independenţi vor candida la alegerile parlamentare, 28 la Camera Deputaţilor şi 3 la Senat, iar organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale au 18 candidaţi, pentru deputaţi.

La alegerile din 30 noiembrie vor fi atribuite 137 mandate de senator şi 315 de deputat, pentru fiecare dintre acestea fiind constituite colegii corespunzătoare.

La aceste mandate se pot adăuga maximum 18 mandate de deputat pentru organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care sunt reprezentate în Parlament dacă, potrivit voturilor exprimate, obţin cel puţin 10 la sută din coeficientul electoral, la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici