La orizont a apărut încă un posibil candidat la preşedinţie: Sunt gata să fac orice e nevoie

Sunt gata să fac orice e nevoie pentru a ne asigura că în 2024 nu mai suntem în situaţia de a alege între PSD şi AUR, între o guvernare incompetentă dovedită şi extremism, a declarat sâmbătă Dacian Cioloş, cu privire la o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale.

3702 afișări
Imaginea articolului La orizont a apărut încă un posibil candidat la preşedinţie: Sunt gata să fac orice e nevoie

Cioloş, stânga, pe când făcea echipă cu Barna

„Sunt mereu întrebat despre ce urmează să fac, de relaţiile cu PNL sau USR, dacă voi candida la prezidenţiale. Spun foarte clar: Sunt gata să fac orice e nevoie pentru a ne asigura că în 2024 nu mai suntem în situaţia de a alege între PSD şi AUR, între o guvernare incompetentă dovedită şi extremism! Din acest motiv cred că e necesară toată deschiderea, pentru un proiect politic, care să includă susţinerea unui proiect prezidenţial serios, care să strângă laolaltă forţele politice responsabile şi oamenii care vor să facă echipă, fie că intră într-un partid fie că nu. În loc să alegem răul cel mai mic, în loc să alegem între Simion sau Ciolacu, cred că e timpul să alegem pe cineva care spune clar ce vrea el să facă în calitate de preşedinte al României şi cum vrea să facă asta şi care e proiectul său”, a declarat Dacian Cioloş în cadrul conferinţei „Reperul nostru: România Europeană”.

El propune organizarea de alegeri primare înainte de a intra cu candidaturi oficiale la Preşedinţie.

„Pe Ion Iliescu l-am votat ca să nu iasă Vadim Tudor. Pe Traian Băsescu, ca să nu iasă Adrian Năstase sau copia acestuia, Mircea Geoană care, tineţi minte, a mai încercat o dată. Pe Klaus Iohannis l-am votat ca să nu iasă Victor Ponta. Poate a venit timpul să votăm şi un proiect prezidenţial, nu doar un om. Dacă strângem rândurile şi în acest proiect politic există şi alţi oameni serioşi care îşi doresc să candideze la prezidenţiale, propun să avem alegeri primare înainte de a intra cu candidaturi oficiale la Preşedinţie. Sunt multe lucruri care ne unesc, haideţi ca înainte să ne prezentăm candidaturile oficiale să organizăm aceste <open primaries>, deschise şi pentru cei care sunt în partidele care ne susţin, dar şi pentru cei care aşteaptă un proiect, o alternativă, care aşteaptă să vadă că se întâmplă ceva structurat, coerent şi cu viziune”, a mai spus Dacian Cioloş.

Europarlamentarul spune că următorul preşedinte trebuie să „pună piciorul în prag” pentru intrarea României în Schengen.

„Următorul preşedinte al României trebuie să arate că reprezintă interesele României Europene. Europa şi România nu se contrazic. Însă asta înseamnă că următorul preşedinte al României trebuie să pună piciorul în prag: Până când România şi Bulgaria nu intră în Schengen, NU există altă prioritate pe agenda Consiliului European”, a spus Cioloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici