După ce a urcat pe scenă la deschiderea oficială a Sâmbrei Oilor, şeful statului a primit un clop oşenesc de la un ceteraş local, iar după ce l-a purtat mândru pe cap o vreme, în momentul în care a luat cuvântul, i l-a înmânat lui Mircea Geoană.
Liderul PSD a profitat de ocazie şi i l-a înmânat, la rândul său, europarlamentarului Ioan Mircea Paşcu, aflat undeva în marginea scenei, alături de Maria Băsescu, căreia Mircea Geoană i-a sărutat mâna.
În discursul pe care l-a susţinut după preşedinte, Mircea Geoană a exploatat la maxim momentul, declarând că, prin cedarea clopului, şeful statului i-a predat, într-un fel, ştafeta, pe care el, ca al doilea om în stat, a predat-o mai departe candidatului PSD la europarlamentare, Ioan Mircea Paşcu, pentru a reprezenta bine România în PE.
Acesta a fost singurul moment în care s-au intersectat primii doi oameni în stat la Sâmbra Oilor. Mircea Geoană a făcut băi nesfârşite în mulţime, în timp ce şeful statului a părut ceva mai retras şi mai puţin dornic de a se îmbrăţişa cu toată lumea. De altfel, Mircea Geoană chiar a declarat că nu simte că are contracandidat, într-o scurtă discuţie cu un participant la Sâmbră, în zona stânei de oi.
În timp ce, de mai multe ori, Mircea Geoană a fost ovaţionat de susţinători ai PSD, zona răsunând de sloganul "Geoană-preşedinte", şeful statului le-a cerut reprezentanţilor PDL care au vrut să-l susţină "în gura mare" să se oprească. De altfel, cele două tabere erau oricum inegale, delegaţia roşie a PSD fiind cel puţin de cinci ori mai numeroasă decât cea portocalie, a PDL.
Şeful statului a primit, la sărbătoarea Sâmbra Oilor, "mirese" (păpuşi tradiţionale oşeneşti) şi sticle cu pălincă pe care le-a luat la Bucureşti, drept răsplată pentru vorbele frumoase ce le-a transmis oşenilor.
(Material realizat de Crina Dunca, [email protected])