La Spitalul Medipol din Istanbul, unde este internat Ponta, s-a operat şi Erdogan

Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde luni a fost supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi premierul Victor Ponta, este cel la care s-a operat şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în noiembrie 2011 şi în februarie 2012.

1468 afișări
Imaginea articolului La Spitalul Medipol din Istanbul, unde este internat Ponta, s-a operat şi Erdogan

La Spitalul Medipol din Istanbul, unde este internat Ponta, s-a operat şi Erdogan

În perioada în care era premier, respectiv în noiembrie 2011 şi februarie 2012, Recep Tayyip Erdogan a fost supus unor intervenţii chirurgicale la colon la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, la această unitate medicală fiind internat şi operat şi premierul Victor Ponta.

După intervenţiile chirurgicale la care a fost supus preşedintele, agenţia americană de analize Strafor sugera că Erdogan ar fi avut cancer la colon.

În anul 2011, Tenzile Erdogan, mama lui Recep Tayyip Erdogan, în vârstă de 88 de ani, diagnosticată cu colecistită acută, a fost internată şi ea în Spitalul Medipol, unde a murit după câteva zile.

De asemenea, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, liderul Partidului islamic panmalaysian, a fost tratat în iunie 2014 în Spitalul Medipol din Istanbul, pentru probleme respitarorii.

Spitalul Universitar Medipol din Istanbul este cel mai mare centru medical privat din Turcia, având secţii de medicină generală, chirurgie cardiovasculară, oncologie şi stomatologie.

Premierul Victor Ponta a fost operat, luni, la genunchiul stâng, la Spitalul Medipol din Istanbul.

"România Liberă" a scris că Spitalul Medipol ar aparţine unui fost coleg de bancă şi susţinător al preşedintelui Recep Erdogan, Fahretin Hogea, preşedintele Turciei şi omul de afaceri Fahretin Hogea având mai multe afaceri împreună.

Presa din Turcia a scris în mai multe rânduri despre strânsele legături dintre preşedintele Turciei, Recep Erdogan, şi spitalul din Istanbul. Potrivit jurnaliştilor turci, soţia şefului de stat este acţionar majoritar şi coordonează activitatea spitalului.

Premierul Victor Ponta se află în Turcia pentru o intervenţie chirurgicală la genunchiul stâng, la care s-a accidentat în urma unui meci de baschet, iar marţi dimineaţă a postat pe Facebook un mesaj prin care a transmis că a fost operat, intervenţia fiind "mult mai complicată decât se anticipa".

"Multumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pt mine - operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa, dar sunt convins că până în decembrie voi putea face sport din nou. Mulţumiri speciale doctorului Ionuţ Codorean, care a fost lângă mine şi mi-a dat curaj prin profesionalismul său (evident că am totală încredere în medicii români - aici însă am ceva ce era imposibil acasă - LINIŞTE şi ODIHNĂ)! Vreau să-i asigur şi pe cei care «se bucură» de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos şi mai puternic!", a scris Ponta pe Facebook.

Luni dimineaţă, avocata lui Victor Ponta a fost la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde ar fi urmat să se prezinte premierul, urmărit penal pentru trei infracţiuni în dosarul lui Dan Şova. Potrivit unor surse oficiale, avocata ar fi cerut o amânare cu o săptămână a audierii premierului, motivând prin faptul că acesta este în Turcia, unde ar urma să se opereze la genunchi.

Tot luni, Ponta a semnat decizia prin care vicepremierul Gabriel Oprea este desemnat să coordoneze activitatea Guvernului în perioada 16-19 iunie.

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a fost la Spitalul Militar Central din Bucureşti, pentru un control la genunchi, iar în urma investigaţiilor medicii au stabilit că are un ligament rupt şi îi sunt afectate meniscul şi cartilagiul, recomandându-i o intervenţie chirurgicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici