La USR, Băsescu îi spune lui Vosganian: Rămâi aici, poţi să nu te mai duci la Palatul Victoria

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, joi, la Uniunea Scriitorilor din România (USR), ministrului Economiei şi Finanţelor, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, că este la locul potrivit şi l-a rugat pe acesta să rămână la această instituţie şi să nu mai meargă la Guvern.

21 afișări
Imaginea articolului La USR, Băsescu îi spune lui Vosganian: Rămâi aici, poţi să nu te mai duci la Palatul Victoria

La USR, Băsescu îi spune lui Vosganian: Rămâi aici, poţi să nu te mai duci la Palatul Victoria (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu, alături de miniştrii Culturii, Adrian Iorgulescu, şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a participat, joi, la sărbătorirea centenarului Uniunii Scriitorilor. La începutul evenimentului, Traian Băsescu, Adrian Iorgulescu şi Nicolae Manolescu au stat de vorbă câteva minute, după care preşedintele USR l-a rugat pe şeful statului să ia cuvântul.

"Este dificil, când vii dintr-o lume cu almanahe, cu succesuri, cu scheleţi, e greu să vorbeşti scriitorilor. O să încerc să vă vorbesc corect, să nu îi reprezint pe cei care vorbesc aşa", a spus Băsescu, la care cei prezenţi au izbucnit în râs.

În discursul rostit, preşedintele Băsescu s-a referit la activitatea Uniunii Scriitorilor în cei 100 de ani, declarând că instituţia a avut un rol important în evoluţia culturii române. El a mai spus că, dacă în afara ţării primul plan este ocupat de muzicieni şi pictori, în ţară scriitorul rămâne figura centrală.

După discursul preşedintelui, a luat cuvântul ministrul Culturii, care a spus că, de la înfiinţare, în Uniune au fost şi profitori şi colaboraţionişti, dar şi scriitori care au avut merite în cultura română. Iorgulescu i-a mai asigurat pe membrii Uniunii de sprijinul Guvernului.

După ce Iorgulescu şi-a încheiat discursul, preşedintele USR, Nicolae Manolescu, i-a oferit preşedintelui Traian Băsescu o medalie aniversară.

"Pe o parte scrie ce trebuie, pe cealaltă parte este clădirea asta, care este încă în picioare", i-a spus Manolescu lui Băsescu, menţionând că şeful statului, în discuţia avută la începutul evenimentelui, "a promis ceva sau a spus ceva".

Băsescu a răspuns că în acea discuţie i-a spus lui Manolescu că cererea pentru un nou sediu a venit prea târziu, pentru că el nu mai este primar. "Dar domnul Videanu este un demn succesor al dumneavoastră", a continuat Manolescu, la care Băsescu i-a răspuns: "Este, dar are şi el priorităţile lui".

Nicolae Manolescu i-a oferit aceeaşi medalie şi fostului preşedinte al Academiei Române Eugen Simion, spunându-i acestuia că titlul de preşedinte se păstrează şi că astfel nu trebuie să-i transmită această medalie actualului preşedinte al Academiei.

Manolescu a continuat să înmâneze medalii, invitându-i pe cei cărora le oferea distincţiile să se apropie de el pentru că firul microfonului este prea scurt şi nu poate "să zboare" prin sală. Băsescu a tras de fir, pentru ca Manolescu să se poată deplasa în sală, şi i-a spus acestuia: "Vă ajut eu să zburaţi, domnule preşedinte". Cei din sală au izbucnit în râs la afirmaţia preşedintelui.

Şeful statului l-a întrebat pe Manolescu dacă nu mai are şi pentru Varujan Vosganian o medalie. Manolescu a răspuns negativ. "Nu ştiu dacă ştiţi, el este scriitor", i-a spus Manolescu lui Băsescu despre Vosganian, la care şeful statului i-a răspuns: "Este la locul potrivit aici". "Domnule preşedinte, este loc pentru toată lumea", a replicat Vosganian. Manolescu a precizat că îi va înmâna o medalie lui Vosganian "cu prima ocazie".

Înainte ca şeful statului să plece de la Uniunea Scriitorilor, Vosganian i-a spus lui Manolescu: "Îl conduc eu", la care cei prezenţi în sală au izbucnit în râs.

Traian Băsescu i-a replicat lui Varujan Vosganian, râzând: "Nu, nu, nu, rămâi aici, te rog mult, şi poţi să nu te mai duci la Palatul Victoria". Râzând, cei doi au dat mâna, după care preşedintele Traian Băsescu, condus de Nicolae Manolescu, a plecat de la Uniunea Scriitorilor.

Varujan Vosganian este vicepreşedinte al USR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici