Laszlo Tokes: Autonomia nu este de la diavol, este o subspecie a libertăţii

Europarlamentarul Laszlo Tokes apreciază că autonomia "nu este de la diavol", ci este o "subspecie a libertăţii" deoarece înseamnă libertate de organizare a localităţilor, a culturii, a bisericii, a prezentului şi a viitorului, iar prejudecăţile legate de aceasta nu sunt îndreptăţite.

54 afișări
Imaginea articolului Laszlo Tokes: Autonomia nu este de la diavol, este o subspecie a libertăţii

Laszlo Tokes: Autonomia nu este de la diavol, este o subspecie a libertăţii (Imagine: Adi Piclişan/Mediafax Foto)

"Autonomia nu este de la diavol, prejudecăţile legate de ea nu sunt îndreptăţite", a declarat, luni, la Târgu Secuiesc, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, Laszlo Tokes.

El a spus că este nevoie de credinţă şi de solidaritate pentru realizarea doleanţelor, inclusiv a autonomiei.

"Este nevoie de unitatea noastră pentru a ne realiza scopurile, iar semnul acestei unităţi de idei este că suntem împreună aici, reprezentanţi ai UDMR, ai PCM, ai diferitelor organizaţii din Transilvania şi ai secuimii. Scopul este autoguvernarea autonomă a maghiarilor din România, în special cea teritorială a maghiarilor din secuime. Pentru noi autonomia înseamnă o instituţie democratică, ce funcţionează foarte bine şi efectiv în mai multe ţări din Europa, precum Italia şi Spania. Pe de altă parte, autonomia este o instituţie moştenită de la secui, şi chiar de la români şi de la saşii ardeleni ", a adăugat europarlamentarul.

Laszlo Tokes a participat, luni, la Târgu Secuiesc, la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici