Laszlo Tokes: Voi depune toate eforturile să reprezint interesele ţării mele

Europarlamentarul Laszlo Tokes spune că din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European va depune toate eforturile să reprezinte interesele ţării şi va munci pentru scoaterea din izolare a fostelor ţări comuniste din Europa Centrală şi de Est.

23 afișări
Imaginea articolului Laszlo Tokes: Voi depune toate eforturile să reprezint interesele ţării mele

Laszlo Tokes: Voi depune toate eforturile să reprezint interesele ţării mele (Imagine: Ciprian_Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de Biroul de presă al europarlamentarului Tokes Laszlo, fostul episcop a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Legislativului european.

"Voi depune toate eforturile să reprezint interesele ţării mele, în spiritul apărării drepturilor omului, ale minorităţilor şi ale libertăţilor religioase, precum şi ale valorilor europene şi creştine. Nu în ultimul rând, voi munci pentru scoaterea din izolare a fostelor ţări comuniste din Europa Centrală şi de Est, dar şi pentru drepturile comunităţii minoritare a maghiarilor din România, al căror reprezentant în Partidului Popular European sunt", susţine Tokes.

Potrivit sursei citate, "social-democraţii şi liberalii români din Parlamentul European şi din Parlamentul României - recurgând la retorică extremistă - au reacţionat vehement la vestea candidaturii preşedintelui Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, alegând să atace partidele aflate la guvernământ în România, prin intermediul domnului europarlamentar Tokes Laszlo".

În final, Tokes declară că o onoare similară cu nominalizarea sa pentru funcţia de vicepreşedinte din partea grupului politic al Partidului Popular European a mai avut anul trecut, în decembrie, când a primit cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional Steaua României, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la căderea dictaturii comunistă române.

Preşedintele PE, Jerzy Buzek, a anunţat în plenul PE că Tokes Laszlo a fost ales vicepreşedinte al PE, însă votul în ceea ce îl priveşte pe acesta a fost însoţit de probleme tehnice care au stârnit nemulţumirea europarlamentarilor.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţi ai Biroului de presă al PE, Tokes Laszlo a fost ales vicepreşedinte al PE cu 334 de voturi "pentru", 168 "împotrivă" şi 287 de abţineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici