Lazăr, despre întâlnirea cu ministrul Justiţiei şi membrii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009: Vom putea pune la dispoziţie informaţii de interes public pentru clarificarea unor lucruri

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, marţi, referitor la întâlnirea pe care o va avea cu ministrul Justiţiei şi membrii Comisiei de anchetă, că o discuţie faţă în faţă este cea mai bună şi că va pune pune la dispozişie informaţii necesare pentru clarificarea unor lucruri.

292 afișări
Imaginea articolului Lazăr, despre întâlnirea cu ministrul Justiţiei şi membrii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009: Vom putea pune la dispoziţie informaţii de interes public pentru clarificarea unor lucruri

Lazăr, despre întâlnirea cu ministrul Justiţiei şi membrii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009: Vom putea pune la dispoziţie informaţii de interes public pentru clarificarea unor lucruri

"Ministerul Public a fost tot timpul deschis la o discuţie pentru o cooperare loială, însă în formele prevăzute de lege. Noi nu putem coopera altfel decât în modul în care prevede legea. Iar în modul în care prevede legea, noi vom coopera în continuare. Discuţia faţă în faţă este cea mai bună. Şi noi suntem deschişi la o astfel de discuţie. Că ea se va desfăşura la CSM sau la Ministerul Justiţiei va fi în regulă. Nu ştim când va fi. Noi suntem deschişi la o astfel de discuţie care ar putea să aibă loc şi vom găsi fără îndoială soluţia legală. În mod cert, nu vom putea trimite un dosar judiciar să fie examinat de o instituţie extrajudiciară. Însă vom putea pune la dispoziţie informaţiile care sunt necesare pentru clarificarea unor lucruri. Sunt informaţii de interes public şi noi suntem dispuşi să le punem la dispoziţie", a declarat, marţi dimineaţa, Augustin Lazăr, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Procurorul general al României a precizat că nu are nicio problemă cu ministrul Justiţiei, cu care "cooperează bine instituţional, conform atribuţiilor".

Reacţia lui Augustin Lazăr vine după ce Ministerul Justiţiei şi PICCJ au precizat, luni seară, că, în urma informaţiilor contradictorii lansate în spaţiul public referitoare la întâlnirea dintre ministrul Tudorel Toader, procurorul general Augustin Lazăr şi Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, această discuţie va avea loc în perioada următoare.

Iniţial, membrii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 au anunţat că vor avea, la iniţiativa procurorului general, o întâlnire cu ministrul Justiţiei şi cu Augustin Lazăr, pe tema dosarului clasat privind turul de scrutin din 2009.

Preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, Oana Florea, a mai precizat că iniţiativa îi aparţine procurorului general al României, Augustin Lazăr. Ulterior anunţului preşedintelui Comisiei de anchetă, Ministerul Public a anunţat că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Augustin Lazăr, "nu are cunoştinţă despre întâlnirea anunţată de membrii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici