Lege PC privind învăţarea limbii române de către etnicii maghiari, adoptată tacit

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, tacit o propunere legislativă a parlamentarilor PC privind modificarea legii învăţământului în sensul ca ultimul an din învăţământul preşcolar să fie pentru copii aparţinând minorităţilor naţionale un an pregătitor în vederea învăţării limbii române.

3 afișări
Imaginea articolului Lege PC privind învăţarea limbii române de către etnicii maghiari, adoptată tacit

Lege PC privind învăţarea limbii române de către etnicii maghiari, adoptată tacit

Iniţiativa legislativă mai prevede că în învăţământul primar, gimnazial şi liceal disciplina limba română se va preda după manuale şi programe şcolare pentru toţi elevii cetăţeni români indiferent de etnie.

O altă propunere legislativă a parlamentarilor PC adoptată luni tacit de Camera Deputaţilor se referă la modificarea statutului cadrelor didactice în sensul ca acele cadre didactice care predau limba şi literatura română în localităţile unde cetăţenii de etnie română sunt minoritari vor beneficia de un spor salarial echivalent cu salariu mediu brut pe economie care se adaugă la salariul de bază.

Aceste propuneri legislative semnate printre alţii şi de preşedintele PC, Dan Voiculescu, au avut termen de dezbatere 5 noiembrie, iar acest termen fiind depăşit ele au fost considerate adoptate tacit.

Comisia de învăţământ respinsese aceste iniţiative legislative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici