Legea pensiilor, adoptată de Camera Deputaţilor. Pensiile vor creşte de două ori anul viitor

Camera Deputaţilor a adoptat marţi seara Legea pensiilor cu 199 de voturi „pentru”. „Pensiile, anul viitor, se vor mări de două ori, o dată la 1 ianuarie cu 13,8 şi prin recalculare de la 1 septembrie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

1238 afișări
Imaginea articolului Legea pensiilor, adoptată de Camera Deputaţilor. Pensiile vor creşte de două ori anul viitor

Legea pensiilor, adoptată de Camera Deputaţilor

„Era în jalon în cererea de plată numărul 4, am devansat-o astfel încât să închidem negocierile cu CE în ceea ce priveşte scoaterea acelui faimos 9,4 care ar fi blocat creşterea pensiilor românilor până în anul 2070”, a spus Ciolacu.

El a spus că anul viitor pensiile vor creşte de două ori: o dată la 1 ianuarie cu 13,8 şi prin recalculare de la 1 septembrie.

„Sunt 4,8 milioane de pensionari în România. 80% au sub 3.000 de lei, 60% au sub 2.000 de lei. (...) Statul român trebuie să asigure această resursă. Sunt ferm consivins că vom găsi toată suma când vom veni cu Legea bugetului”, a mai spus Ciolacu.

„Salut votul pozitiv dat în plenul Camerei Deputaţilor – cu contribuţia parlamentarilor PNL. Traseul acestui act normativ s-a derulat în procedură de urgenţă, pentru ca pensiile mărite să ajungă la oameni cât mai repede posibil”, a spus Nicolae Ciucă.

„Întotdeauna am susţinut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilităţii oricărei creşteri a pensiilor. În ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori - de la 1265 lei, la 1785 lei, nivel de la care se aplică noua creştere votată azi”, a mai afirmat păreşedintele Senatului.

Senatul a votat, în 14 noiembrie, proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici