Lellouche: Dosarul Schengen nu are legătură cu problema tratamentului romilor

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a declarat, joi, la Bucureşti, că nu există nicio legătură între aderarea la Spaţiul Schengen şi problematica romă, aceasta nefiind menţionată de documentele europene.

23 afișări
Imaginea articolului Lellouche: Dosarul Schengen nu are legătură cu problema tratamentului romilor

Lellouche: Dosarul Schengen nu are legătură cu problema tratamentului romilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a adăugat ulterior că juridic nu există conexiune, însă este o situaţie politică ce trebuie soluţionată.

"Dosarul Schengen nu are legătură cu problema tratamentului romilor. În toate documentele europene aderarea nu este legată în niciun fel de problematica romă. Problematica este legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare cel puţin în principiu. Acest subiect este pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale care va avea loc la Bruxelles luni", a spus Lellouche.

Întrebat, după conferinţă, dacă mesajul său ar putea fi că în opinia sa există legătură între problematica romilor şi MCV, Lellouche şi-a nuanţat declaraţia.

"Nu există legătură juridică. MCV nu are legătură cu comunitatea romă. Nu, nu. Dacă vedeţi documentele europene, nu figurează cuvântul romi în documentele europene. Eu am spus că este o situaţie politică. Am spus că juridic nu există o legătură. Dar există o situaţie politică şi noi vrem să găsim o soluţie la aceasta. Nu suntem aici pentru o strategie de escaladare", a spus el.

La rândul său, ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, întrebat la finalul conferinţei care a fost mesajul legat de MCV în contextul problematicii rome, a menţionat că răspunsul i-a aparţinut lui Lellouche şi nu a oferit detalii.

"Pierre Lellouche a dat acest răspuns. Nu vreau să aduc nimic în plus, există luni dimineaţă o reuniune la Bruxelles pe acest subiect", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici