Leonard Orban: Nu vreau să fac politică şi nu exclud o carieră europeană, având sediul la Bucureşti

Comisarul european Leonard Orban a declarat, într-o intervenţie la RFI, că nu este interesat să facă politică în România şi că nu exclude, în viitor, "o carieră europeană, având sediul la Bucureşti".

27 afișări
Imaginea articolului Leonard Orban: Nu vreau să fac politică şi nu exclud o carieră europeană, având sediul la Bucureşti

Leonard Orban: Nu vreau să fac politică şi nu exclud o carieră europeană, având sediul la Bucureşti (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Mă întorc în România, voi analiza diferitele propuneri pe care le am şi pe care o să le primesc şi în funcţie de ele, voi decide. Dar nu exclud, poate să fie o carieră europeană, având sediul la Bucureşti", susţine Leonard Orban, aflat la final de mandat în Executivul UE.

Comisarul precizează, citat de RFI, că nu este interesat de o funcţie politică.

"Nu mă interesează o funcţie politică, prefer să îmi continui activitatea, ca o persoană independentă de opiniile partidelor politice. Pe de altă parte, bineînţeles că voi continua să fiu o persoană publică, voi dori să explic cât mai multe lucruri despre afacerile europene, despre modul în care funcţionează Uniunea Europeană, despre modul în care funcţionează diversele instituţii, ce se ascunde în spatele unor chestiuni care par foarte dificil de a fi înţelese şi de fapt lucrurile nu sunt chiar aşa", a declarat Orban.

Pe de altă parte, Leonard Orban se arată convins că la audierile de vineri, Dacian Cioloş, propus comisar la Agricultură, va face o figură frumoasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici