Leonard Orban şi Lazăr Comănescu, variante de consilier prezidenţial pentru politică externă

Viitorul consilier pentru politică externă al preşedintelui ales Klaus Iohannis ar urma să fie un diplomat de carieră, fiind vehiculat în acest sens numele ambasadorului Lazăr Comănescu, o altă variantă fiind Leonard Orban, fost comisar european, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

776 afișări
Imaginea articolului Leonard Orban şi Lazăr Comănescu, variante de consilier prezidenţial pentru politică externă

Leonard Orban şi Lazăr Comănescu, variante de consilier prezidenţial pentru politică externă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Consilierul prezidenţial pentru politică externă ar urma să fie un ”diplomat de carieră”, pentru această poziţie fiind vehiculat în PNL numele lui Lazăr Comănescu, actual ambasador al României în Germania.

Comănescu a fost pentru câteva luni ministru al afacerilor externe în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, în PNL a fost vehiculat pentru această poziţie şi numele lui Leonard Orban, fost comisar european pentru multilingvism, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu şi fost ministru al afacerilor europene.

De asemenea, potrivit surselor citate, Klaus Iohannis ar lua în calcul să menţină în funcţie o serie de consilieri de stat şi, posibil, consilieri prezidenţiali dintre cei actuali ai preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici