Liberalii şi pesediştii se laudă pe Facebook că au eliminat pensiile speciale. Mesajele publicate de cele două partide

Liberalii şi pesediştii s-au lăudat fiecare cu victorii prin mesaje publicate pe Facebook după ce parlamentul a decis marţi eliminarea pensiilor speciale.

532 afișări
Imaginea articolului Liberalii şi pesediştii se laudă pe Facebook că au eliminat pensiile speciale. Mesajele publicate de cele două partide

”#PSD a votat astăzi eliminarea pensiilor speciale. Am făcut ceea ce am spus, am introdus proiectul pe ordinea de zi şi am votat pentru eliminare. Somăm Guvernul Orban SĂ NU REINTRODUCĂ pensiile speciale prin ordonanţă de urgenţă! Iar dacă vor contesta legea la Curtea Constituţională şi dacă CCR respinge eliminarea pensiilor speciale, vom vota supraimpozitarea lor. Avem soluţii, nu renunţăm!” este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD.

Şi liberalii s-au lăudat cu o „victorie” pe reţeaua de socializare: „Gigel Ştirbu, vicepreşedinte #PNL: ”Victorie PNL! O ţară întreagă a aşteptat ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivităţii, iar privilegiul aflat la discreţia politicienilor să fie eliminat. Azi, în plenul Camerei Deputaţilor, cameră decizională, s-a adoptat proiectul de lege iniţiat de mine privind eliminarea pensiilor speciale!””

„Florin Roman, liderul deputaţilor #PNL: "Promisiune îndeplinită! Nu am reusit în 30 de zile dupa alegeri, dar le-am eliminat în 60 de zile! Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, 770 de milioane de lei vechi, pensia unui fost comandant de penitenciar în perioada comunistă. În 2017 era de 33.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce să urmărească măcar cifrele. Astăzi s-a făcut dreptate si pensia va fi platită în functie de cât a contribuit fiecare.”„ este textul unui al doilea mesaj publicat de PNL pe Facebook. 

Proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale a fost adoptat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, cu 247 de voturi „pentru” şi 21 de abţineri. Potrivit votului electronic înregistrat pe site-ul Camerei Deputaţilor, 13 deputaţi UDMR, şase deputaţi ALDE, un deputat de la minorităţi şi unul de la Pro România s-au abţinut de la vot.

Astfel, printre deputaţii ALDE care s-au abţinut la votul de eliminare a pensiilor speciale se numără purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Varujan Vosganian, fostul minsitru al Energiei Anton Anton, Toma Petcu şi Andrei Gerea. Şi liderul deputaţilor UDMR Korodi Attila s-a abţinut la votul de marţi, împreună cu alţi 12 deputaţi ai formaţiunii.

Singurul deputat de la Pro România care a votat cu „abţinere” este Mihai Niţă, în timp ce singura de la minorităţi care s-a abţinut a fost Popescu Mariana. Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate. Printre categorii se numără parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcând militarii şi poliţiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici