Liberalii vor menţinerea burselor de studii pentru elevii din Sectorul 1

PNL Sector 1, aflat la Bucureşti în parteneriat cu USR PLUS, vrea menţinerea burselor pentru elevii din Secorul 1, în condiţiile în care în curând se va dezbate bugetul local, iar primarul Armand Clorilde a afirmat că valoarea acestora ar putea să scadă.

1244 afișări
Imaginea articolului Liberalii vor menţinerea burselor de studii pentru elevii din Sectorul 1

Liberalii vor menţinerea burselor de studii pentru elevii din Sectorul 1

PNL şi-a exprimat public poziţia pentru menţinerea burselor din Sectorul 1 la nivelul actual, atât cele sociale, cât şi cele de merit, diferenţiare în funcţie de performanţe.

În acest moment, în Sectorul 1 sunt aproape 15.000 de elevi primesc burse de merit (pentru medii între 8.50 şi 10.00), aproape 500 de burse de performanţă, aproape 4300 de burse sociale, transmit liberalii. 

„Suntem la curent cu faptul că administraţia PSD a lăsat bugetul primăriei cu multe găuri şi situaţia financiară nu este una fericită, dar nu putem permite sacrificarea copiilor acestui sector, care fie au nevoie de aceşti bani, fiind din medii vulnerabile, fie sunt copii merituoşi, care ne fac mândri. Va trebui să identificăm soluţii pentru a continua să investim în educaţia copiilor noştri, în viitorul acestei ţări. Aceste soluţii există şi ne arătăm toată deschiderea faţă de doamna primar şi de aparatul executiv pentru a colabora pe acest subiect important”, a declarat Ramona Porumb, viceprimar PNL al Sectorului 1. 

Cuantumul burselor elevilor ar putea scădea, a declarat pe 15 decembrie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, în şedinţa Consiliului Local.

Partidul Naţional Liberal subliniază că va susţine menţinerea burselor prin cei şase consilieri ai săi. Consiliul local mai este format din 9 consilieri PSD, 9 de la USR PLUS şi un consilier PMP:

Echipa consilierilor PNL Sector 1:

Ramona Porumb
Victor Picu
Daniel Ciungu
Adrian Oianu
Dinu Gheorghe
Dan Podaru

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici