Liberalul arestat pentru trafic de influenţă şi ales deputat rămâne în arest

Liberalul Virgil Pop, arestat la sfârşitul lunii noiembrie pentru trafic de influenţă şi ales deputat în colegiul 8 Turda, va fi cercetat în continuare în stare de arest întrucât Tribunalul Cluj a respins, marţi, cele două cereri de eliberare depuse de acesta.

23 afișări
Imaginea articolului Liberalul arestat pentru trafic de influenţă şi ales deputat rămâne în arest

Liberalul arestat pentru trafic de influenţă şi ales deputat rămâne în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Cluj au judecat, marţi, două cereri depuse de Virgil Pop pentru cercetarea sa în stare de libertate, judecătorii luând decizia de a respinge aceste solicitări.

La ieşirea din sala de judecată, Virgil Pop a declarat că are încredere în justiţie şi crede că va fi acasă de sărbători, după expirarea mandatului de arestare preventivă, în 16 decembrie. El a adăugat că speră să fie prezent în Parlament la depunerea jurământului.

Virgil Pop a depus recurs la cele două sentinţe ale Tribunalului Cluj, acestea urmând să fie judecate de Curtea de Apel Cluj.

Virgil Pop a depus, prin avocaţii săi, două cereri, una de eliberare sub control judiciar şi o a doua de revocare a măsurii arestării preventive.

În susţinerea cererii de eliberare sub control judiciar, avocatul Eugen Iordăchescu a cerut punerea în libertate a clientului său, susţinând că nu există dovezi că Virgil Pop va încerca să influenţeze martorii şi nici să zădărnicească urmărirea penală.

"Cauza aflată pe rolul DNA se află în faza de finalizare a urmăririi penale, începând din 6 decembrie se face prezentarea materialului de urmărire penală, astfel că Virgil Pop nu mai poate zădărnici urmărirea penală, pentru că ea este finalizată. În 30 noiembrie, Pop Virgil a fost ales deputat. După ce a fost arestat preventiv, alegătorii, în cunoştinţă de cauză, au apreciat că Pop Virgil merită încrederea lor. Acest vot al electoratului evocă nu starea de pericol, ci, dimpotrivă, încrederea pe care o au alegătorii în Pop Virgil, pe care l-au mandatat să îi reprezinte în Parlamentul României", a susţinut Iordăchescu în faţa judecătorilor.

Un alt argument a fost acela că declaraţiile denunţătorului Petru Chiş sunt contrazise de cele ale mai multor martori.

Iordăchescu a susţinut că eliberarea lui Virgil Pop ar duce la eliminarea unor conflicte de ordin constituţional.

"Starea de libertate ar fi singura posibilă pentru ca Pop Virgil să îşi poată exercita mandatul de deputat. În 15 decembrie, au fost convocate cele două camere ale Parlamentului, iar imposibilitatea exercitării votului de către Virgil Pop ar duce la ştirbirea independenţei Parlamentului. De asemenea, Biroul Electoral Central a verificat validarea alegerii şi nu a găsit niciun motiv pentru care aceasta să nu fie făcută", a afirmat avocatul.

La rândul său, reprezentantul DNA a susţinut că Virgil Pop a încercat deja să zădărnicească aflarea adevărului, cerându-i Adinei Gorgan, o altă persoană pusă sub învinuire în acest dosar, să nu prezinte mai multe acte procurorilor. Procurorul a afirmat că Pop va încerca şi pe viitor să împiedice aflarea adevărului, mai ales că, într-o convorbire din 31 octombrie cu denunţătorul Chiş Petru acesta şi-a oferit serviciile şi pe viitor, invocând relaţiile pe care le are în administraţia publică.

Procurorul DNA a spus că cercetările în cazul lui Virgil Pop au fost extinse, în prezent el fiind anchetat şi pentru spălare de bani. În aceste condiţii, a susţinut procurorul, cererea este neîntemeiată, iar pentru a împiedica inculpatul să comită şi alte fapte penale este necesar să fie menţinut în stare de arest.

Aceleaşi argumente au fost folosite atât de apărători, cât şi de procuror în dezbaterea cauzei privind cererea de revocare a măsurii arestării preventive.

Virgil Pop este învinuit de procurorii DNA pentru trafic de influenţă în formă continuată, fals, instigare la fals şi spălare de bani.

Citeşte şi:

Candidatul liberal reţinut de DNA Cluj, arestat

Candidatul PNL în colegiul Turda, aflat în arest, a obţinut un mandat de deputat

Avocatul liberalului ales deputat şi aflat în arest a depus cerere de eliberare sub control judiciar

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici