Lider ALDE: După toate probabilităţile participăm singuri la europarlamentare, nu în coaliţie cu PSD

Preşedintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că, cel mai probabil, formaţiunea politică va participa singură la alegerile europarlamentare şi nu împreună cu PSD. În cadrul Biroului Executiv au fost stabilite criteriile de evaluare a candidaturilor.

688 afișări
Imaginea articolului Lider ALDE: După toate probabilităţile participăm singuri la europarlamentare, nu în coaliţie cu PSD

Lider ALDE: După toate probabilităţile participăm singuri la europarlamentare, nu în coaliţie cu PSD

Ioan Lazăr, preşedinte al ALDE Alba, a spus că nu există o situaţie concretă în cee ace priveşte participarea la alegerile europarlamentare, însă, cel mai probabil formaţiunea politică va participa singură, nu împreună cu PSD, cu care formează coaliţia de guvernare.

”După toate probabilităţile, ALDE va participa la alegerile europarlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliţie, aşa cum s-a tot vehiculat. Nu s-a discutat încă concret, nu s-a stabilit, dar, repet, după toate probabilităţile vom participa separat. Nu vă pot spune dacă la alegerile prezidenţiale ALDE va stabili împreună cu PSD-ul să susţină acelaşi candidat, vom vedea în viitorul foarte apropiat. Noi ne-am axat foarte mult pe alegerile europarlamentare”, a declarat Lazăr.

El a adăugat că partidul şi-a propus să scoată un scor cât mai mare la aceste alegeri, însă liderii ALDE se aşteaptă ca în unele zone din ţară să obţină un procent destul de mic.

”Sunt zone din ţară în care nu am reuşit să ne facem atât de bine înţeleşi iar notorietea şi încrederea o au alte partide, mai ales în Transilvania, dar ne străduim să scoatem şi aici un scor mare, vom vedea şi ce reprezentanţi vom avea”, a mai spus preşedintele ALDE Alba.

Potrivit liderului ALDE Alba, criteriile de selecţie a candidaţilor la alegerile europarlamentare au fost stabilite în cadrul şedinţelor Biroului Executiv al partidului, care au avut loc marţi şi miercuri, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici