Lider din Opoziţie: PSD şi ALDE nu dau doi bani pe opiniile şi expertiza Comisiei de la Veneţia

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut, luni, că PSD şi ALDE, în frunte cu Dragnea şi cu Iordache, ”nu dau doi bani” pe opiniile şi expertiza Comisiei de la Veneţia deoarece s-au împotrivit adoptării cererii de asistenţă pentru elaborarea modificărilor la coduri şi la legile justiţiei.

737 afișări
Imaginea articolului Lider din Opoziţie: PSD şi ALDE nu dau doi bani pe opiniile şi expertiza Comisiei de la Veneţia

Lider din Opoziţie: PSD şi ALDE nu dau doi bani pe opiniile şi expertiza Comisiei de la Veneţia

”În plenul Comisiei de la Veneţia, Florin Iordache a solicitat asistenţa experţilor Comisiei în elaborarea modificărilor la coduri şi la legile justiţiei. Secretarul comisiei şi-a arătat disponibilitatea de a sprijini această cerere, făcând precizarea că nu Iordache, ci conducerea Camerei Deputaţilor sau Senatului trebuie să formuleze cererea. Astăzi (luni - n.r.), în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, am solicitat adoptarea cererii de asistenţă către experţii Comisiei de la Veneţia şi cei ai Comisiei Europene. Majoritatea PSD-ALDE, în frunte cu Dragnea şi cu Iordache, au votat împotriva cererii PNL, arătând că nu dau doi bani pe opiniile şi expertiza acestor prestigioase instituţii”, a scris pe Facebook Ludovic Orban.

El precizează că respingerea solicitării parlamentarilor liberali are loc cu o zi înainte de raportul MCV şi de rezoluţia din Parlamentul European, în condiţiile în care amândouă fac referiri exprese la recomandările Comisiei de la Veneţia.

”Se vede din ce în ce mai clar că Dragnea şi Tăriceanu acţionează premeditat împotriva apartenenţei noastre la Uniunea Europeană, pentru că altfel nu există nicio explicaţie pentru acţiunile lor sistematice contrare principiilor, valorilor şi reglementărilor europene”, a conchis preşedintele PNL..

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici